Naređena ekshumacija Huana Manuela Fanđa!

Argentinski sud doneo je presudu da posmrtni ostaci legendarnog Huana Manuela Fanđa budu ekshumirana iz porodične grobnice u Buenos Airesu.

Ostali sportovi 16.07.2015 | 14:20
Naređena ekshumacija Huana Manuela Fanđa!

Razlog takve odluke je test očinstva koji je zatražio Oskar Espinosa, koji tvrdi da je sin petostrukog šampiona Formule 1, iako se mislilo da Fanđo nema decu.

Iako se Fanđo nikad nije ženio, bio je u vezi sa Espinosinom majkom preko dve decenije, koja je trajala i tokom njegove dominacije u Formuli 1.

Espinosa je rođen 6. aprila 1938. godine, nedugo pošto je njegova majka započela vezu sa Fanđom, a 2000. je prvi put javno izneo svoje tvrdnje da mu je legendarni Argentinac otac. Poslednjih godina je podneo niz zahteva da bi bio i zvanično priznat kao Fanđov sin jedinac.

Zahtev za test očinstva je podneo pre dve godine, a sudija Rodrigo Kastaldo je naložio ekshumaciju da bi bila urađena DNK analiza.

Espinosa je imao ambicije da dođe do Formule 1, ali je stigao samo do povremenih vožnji u evropskoj Formuli 3 1966. godine i to pod prezimenom Fanđo.

Ekshumacija je zakazana za 7. avgust u 11 časova po lokalnom vremenu, ali je već uložena žalba na odluku da telo bude odneto u Mar del Platu, gde bi test trebalo da bude urađen.

Huan Manuel Fanđo je preminuo 17. jula 1995. godine u 85. godini. U Formuli 1 se takmičio devet sezona i osvojio pet titula – 1951, 1954, 1955, 1956. i 1957. godine. Njegov rekord od pet titula bio je na snazi do 2003. godine, kada se Mihael Šumaher izjednačio sa njim, a dve sezone kasnije i postavio novi rekord od sedam titula.

Komentari / 0

Ostavite komentar