Референдум из тактичких разлога

Предсједник Европског парламента Мартин Шулц изјавио је данас у Сарајеву да сматра да се одговорни политичари опредјељују за референдум само ако је ријеч о фундаменталном питању.

Босна и Херцеговина 15.07.2015 | 21:21
Референдум из тактичких разлога

"Референдуми се нормално организује када је одлука коју треба донијети толико битна за будућност земље да парламент не може бити једини за ту одлуку и да мора консултовати цијелу нацију", рекао је Шулц новинарима након састанка са члановима колегијума оба дома парламентарне скупштине БиХ.

Истичући да је са својим саговорницима разговарао о расправи у Народној скупштини Републике Српске о провођењу референдума о Суду и Тужилаштву БиХ, Шулц је нагласио да је за кориштење овог инструмента потребан највиши ниво одговорности.

"Ако политичари одлучују да проведу референдум из неких тактичких разлога, онда то може да доведе до фундаменталних проблема", оцијенио је Шулц и напоменуо да је референдум у Швајцарској правило, а у свим другим земљама изузетак.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Око соколово

15.07.2015 18:21

Додик је себи забио још један аутогол. Уствари забио му га је Вучић. До ребара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

15.07.2015 18:26

А реците господине како другације један цитав народ да изрази огорцење и незадовољство радом правосудних органа који тај исти народ излазу невидјеној дискриминацији.На све досадасње незадовољство није било реакције истих.Има ли у васој земљи неко ко за теске оптузбе од великог броја свједока добије слободу да тим истим и даље пркоси и пријети.Ако тај исти народ плаца правосудне органе онда има право и да изрази своје незадовољство.Тако је и у васој земљи засто би овде било другације?

ОДГОВОРИТЕ
Name

довољно .

15.07.2015 18:31

Довољно је да слијепо не слусате Додика и правосудје итд. ради за све једнако.

Name

Објективан

15.07.2015 18:51

Зашто овај коментар има оволико минуса? Не наседајте љууудиииии мислите својом главом

Name

Превара?

15.07.2015 18:33

Многи српски борци су жртвовани на начин да их је СИПА похапсила за некакве ратне злочине а све с циљем затезања ситуације. Све то иде из Београда. Они проводе своју политику у Републици Српској. Преко Додика наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

15.07.2015 18:45

Не слусам ја никог најмање Додика али је цињеница да комплетна српска популација сматра рад суда и тузиластва дискриминаторским у односу на исту.Нема нико право да зртве омаловазава и не суди поцинитељима само зато сто је зртва одредјене религије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

15.07.2015 20:31

Јесцемо народе траву, ради насих политицара

Name

рат

15.07.2015 21:07

Био је крвав. Радници у систему су дио своје етницке групе. Нису они досли с Марса. Наравно да су пристрасни и то не само у ФБИХ. То нема везе ниси с Додиком нити Изетбеговицем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

српко

16.07.2015 05:53

Ок неће бит проблем нити га је требало бит да су Срби третирани пред тим институцијама као друга два народа.Срби заиста немају основна људска права пред судом и тужилаштвом БИХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

М

16.07.2015 10:35

ДА ли је народ Српске задовољан радом те институције, рећи ће сви није, и то поштујем. Али ево постављам питање шта послије, не видјех нигдје и не прочитах шта послије. А уз то, много ме занима шта су до сад радили, толике оптужнице против нас, толико година робије и гдје бише. Шта се то изненада промијени да се поставља то питање. Орић, па тај злочинац годинама хода по БиХ и ! Шта су чекали, чекали 20 година да би га неко други хапсио. Гдје су оптужнице наше стране. Невоља је у томе што се наши ухвате народа и непревде само кад им то треба. Жалосно је што они ништа не раде што је у интересу нашег народа, боре се за своје "ситне" интересе за своје "милионе" и опстак на власти. ДА ли сте упизнати да је икад ико на нашим просторима изашао и рекао"Народе дао сам све од себе али не иде. Ево предајем моје мјесто неком ко ће моћи учинити више". НИкад јелда, нећете то ни чути. Сви су они најбољи, најпаметнији, најчеститији и без њих нема живота.

ОДГОВОРИТЕ