Referendum iz taktičkih razloga

Predsjednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izjavio je danas u Sarajevu da smatra da se odgovorni političari opredjeljuju za referendum samo ako je riječ o fundamentalnom pitanju.

Bosna i Hercegovina 15.07.2015 | 21:21
Referendum iz taktičkih razloga

"Referendumi se normalno organizuje kada je odluka koju treba donijeti toliko bitna za budućnost zemlje da parlament ne može biti jedini za tu odluku i da mora konsultovati cijelu naciju", rekao je Šulc novinarima nakon sastanka sa članovima kolegijuma oba doma parlamentarne skupštine BiH.

Ističući da je sa svojim sagovornicima razgovarao o raspravi u Narodnoj skupštini Republike Srpske o provođenju referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH, Šulc je naglasio da je za korištenje ovog instrumenta potreban najviši nivo odgovornosti.

"Ako političari odlučuju da provedu referendum iz nekih taktičkih razloga, onda to može da dovede do fundamentalnih problema", ocijenio je Šulc i napomenuo da je referendum u Švajcarskoj pravilo, a u svim drugim zemljama izuzetak.

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Oko sokolovo

15.07.2015 18:21

Dodik je sebi zabio još jedan autogol. Ustvari zabio mu ga je Vučić. Do rebara.

ODGOVORITE
Name

Boki

15.07.2015 18:26

A recite gospodine kako drugacije jedan citav narod da izrazi ogorcenje i nezadovoljstvo radom pravosudnih organa koji taj isti narod izlazu nevidjenoj diskriminaciji.Na sve dosadasnje nezadovoljstvo nije bilo reakcije istih.Ima li u vasoj zemlji neko ko za teske optuzbe od velikog broja svjedoka dobije slobodu da tim istim i dalje prkosi i prijeti.Ako taj isti narod placa pravosudne organe onda ima pravo i da izrazi svoje nezadovoljstvo.Tako je i u vasoj zemlji zasto bi ovde bilo drugacije?

ODGOVORITE
Name

dovoljno .

15.07.2015 18:31

Dovoljno je da slijepo ne slusate Dodika i pravosudje itd. radi za sve jednako.

Name

Objektivan

15.07.2015 18:51

Zašto ovaj komentar ima ovoliko minusa? Ne nasedajte ljuuudiiiii mislite svojom glavom

Name

Prevara?

15.07.2015 18:33

Mnogi srpski borci su žrtvovani na način da ih je SIPA pohapsila za nekakve ratne zločine a sve s ciljem zatezanja situacije. Sve to ide iz Beograda. Oni provode svoju politiku u Republici Srpskoj. Preko Dodika naravno.

ODGOVORITE
Name

Boki

15.07.2015 18:45

Ne slusam ja nikog najmanje Dodika ali je cinjenica da kompletna srpska populacija smatra rad suda i tuzilastva diskriminatorskim u odnosu na istu.Nema niko pravo da zrtve omalovazava i ne sudi pociniteljima samo zato sto je zrtva odredjene religije.

ODGOVORITE
Name

Gojko

15.07.2015 20:31

Jescemo narode travu, radi nasih politicara

Name

rat

15.07.2015 21:07

Bio je krvav. Radnici u sistemu su dio svoje etnicke grupe. Nisu oni dosli s Marsa. Naravno da su pristrasni i to ne samo u FBIH. To nema veze nisi s Dodikom niti Izetbegovicem.

ODGOVORITE
Name

srpko

16.07.2015 05:53

Ok neće bit problem niti ga je trebalo bit da su Srbi tretirani pred tim institucijama kao druga dva naroda.Srbi zaista nemaju osnovna ljudska prava pred sudom i tužilaštvom BIH.

ODGOVORITE
Name

M

16.07.2015 10:35

DA li je narod Srpske zadovoljan radom te institucije, reći će svi nije, i to poštujem. Ali evo postavljam pitanje šta poslije, ne vidjeh nigdje i ne pročitah šta poslije. A uz to, mnogo me zanima šta su do sad radili, tolike optužnice protiv nas, toliko godina robije i gdje biše. Šta se to iznenada promijeni da se postavlja to pitanje. Orić, pa taj zločinac godinama hoda po BiH i ! Šta su čekali, čekali 20 godina da bi ga neko drugi hapsio. Gdje su optužnice naše strane. Nevolja je u tome što se naši uhvate naroda i neprevde samo kad im to treba. Žalosno je što oni ništa ne rade što je u interesu našeg naroda, bore se za svoje "sitne" interese za svoje "milione" i opstak na vlasti. DA li ste upiznati da je ikad iko na našim prostorima izašao i rekao"Narode dao sam sve od sebe ali ne ide. Evo predajem moje mjesto nekom ko će moći učiniti više". NIkad jelda, nećete to ni čuti. Svi su oni najbolji, najpametniji, najčestitiji i bez njih nema života.

ODGOVORITE