Јокан на жестоком удару након пораза од Малтежана!

Лоше је почело по нашег стратега Славишу Јокановића у Израелу, пошто је на својој првој утакмици на клупи Макабија из Тел Авива поражен на Малти од Хибернианса (2:1). То је очекивано изазвало велику огорченост израелске јавности, која очекује од Макабија да се ове године пласира у Лигу шампиона, што је до сада успео само у сезони 2004/05.

Фудбал 16.07.2015 | 12:20
Јокан на жестоком удару након пораза од Малтежана!

После ангажовања Јохана Кројфа на место спортског директора и два учешћа у групном такмичењу Лиге Европе, 2011/12 и 2013/14, челници „жутих” су проценили да је време да се поново избори пласман у елитно такмичење, и у ту сврху су довели Јокановића, тренера који је прошле сезоне изборио са Вотфордом пласман у Премијер лигу.

Наш тренер је тим успехом себи подигао цену и привукао пажњу неколико премијерлигаша, пре свих Сандерленда, али на крају се ипак определио за амбициозни Макаби и учешће у Европи.

Добио је међутим шамар већ на старту такмичења у квалификацијама за Лигу шампиона од првака Малте, после чега је испливало на површину да од свог доласка Јокановић није успео да изгради добар однос са својим играчима.

„Тренерова тактика није била успешна. Његов систем није био јасан никоме од нас. Посебно када је у игру ушао Омри Бен Харуш, никоме није било јасно шта треба да ради. Очекивало се од Миче и Бен Хаима да раде ствари које не знају. Сви смо сада доспели на црну листу израелског фудбала. Сви играчи, Славиша Јокановић, Јохан Кројф... Срамота је за клуб какав је Макаби Тел Авив”, рекао је неко од играча Макабија на аеродрому приликом повратка са Малте, пренели су израелски медији, који међутим нису открили о ком фудбалеру је реч.

Израелци подсећају и на то да је Јокановић пред пут на Малту више пута изјавио како су клубу неопходна појачања, али је у Макаби до сада стигао само искусни штопер Тал Бен Хаим (33) као слободан играч, пошто му је истекао уговор са Чарлтоном. Са друге стане, екипу је напустио десни бек Шеран Јеини, који је потписао за Витесе.

„Нисмо дошли да победимо. Хибернијан је играо боље од нас, са више страсти и амбиције. Морамо да променимо приступ до реванша. Не можемо да очекујемо да играмо фудбал без страсти и да победимо. Причали смо много о нашим успесима у прошлој сезони, али у фудбалу није важно шта је било, већ само оно што сада јесте”, рекао је после меча Јокановић.

Евидентно је да ће неке ствари морати хитно да се промене у најтрофејнијем израелском клубу (са 21. титулом националног шампиона), уколико желе да имају успешну сезону и остваре неки значајнији резултат у Европи.

Од већих успеха на континенталним такмичењима Макаби има освојене две азијске Лиге шампиона, 1969. и 1971. године, пре него што је израелски фудбалски савез прешао под покровитељство УЕФА, под којим међутим није имао толико добар резултат.

Најдаље је стигао у већ поменутој сезони 2013/14, када је елиминисан у шеснаестини финала Лиге Европе од Базела, са укупних 3:0.

Коментари / 0

Оставите коментар