Бартоли о посртању и паду Надала...

Надалов тим мора да открије узрок зашто Рафа није више у "великој четворци"! Бивша шампионка Вимблдона Марион Бартоли изјавила је да је Рафаел Надал, по тренутној форми, далеко од "велике четворке" и да је противницима много лакше него раније да играју против њега.

Тенис 16.07.2015 | 09:40
Бартоли о посртању и паду Надала...

"Велику четворку" чинили су Новак Ђоковић, Роџер Федерер; Енди Мареј и Рафаел Надал, али Бартоли тврди да је Шпанац још ту само због успеха из прошлих година.

"Уколико се гледају његови успеси током каријере, да, припада. Ипак, уколико се гледа на којем му је нивоу тренутно игра, онда не. Када играте против њега, лоптица је 25 километара на час спорија него уобичајено, тако да противник нема толико проблема да се носи са њим", рекла је Бартоли.

Француска тенисерка, која је се одмах повукла након освојене титуле на Вимблдону, поставила је неколико питања за стручни штаб шпанског представника и указала на проблеме са којима мора да се носи Надал.

"Када сервира, лоптица не прелази преко 185 километара на сат, зато је употпуности отворен при ритерну. Питање је: "Да ли може да поврати ону исту снагу код ударца лопте"? То је највећи проблем по мом мишљењу. Не знам због чега се то десило, можда је до рекета или до припреме. Не знам да ли је можда повређен, али сва та питања се постављају његовом тиму који је ту да пронађе одговор", закључила је Бартоли.

Надал је на овогодишњем Вимблдону испао у другом колу од Дастина Брауна и шокирао све присутне на централном терену гренд слема који се одржава у Лондону.

Коментари / 0

Оставите коментар