Bartoli o posrtanju i padu Nadala...

Nadalov tim mora da otkrije uzrok zašto Rafa nije više u "velikoj četvorci"! Bivša šampionka Vimbldona Marion Bartoli izjavila je da je Rafael Nadal, po trenutnoj formi, daleko od "velike četvorke" i da je protivnicima mnogo lakše nego ranije da igraju protiv njega.

Tenis 16.07.2015 | 09:40
Bartoli o posrtanju i padu Nadala...

"Veliku četvorku" činili su Novak Đoković, Rodžer Federer; Endi Marej i Rafael Nadal, ali Bartoli tvrdi da je Španac još tu samo zbog uspeha iz prošlih godina.

"Ukoliko se gledaju njegovi uspesi tokom karijere, da, pripada. Ipak, ukoliko se gleda na kojem mu je nivou trenutno igra, onda ne. Kada igrate protiv njega, loptica je 25 kilometara na čas sporija nego uobičajeno, tako da protivnik nema toliko problema da se nosi sa njim", rekla je Bartoli.

Francuska teniserka, koja je se odmah povukla nakon osvojene titule na Vimbldonu, postavila je nekoliko pitanja za stručni štab španskog predstavnika i ukazala na probleme sa kojima mora da se nosi Nadal.

"Kada servira, loptica ne prelazi preko 185 kilometara na sat, zato je upotpunosti otvoren pri riternu. Pitanje je: "Da li može da povrati onu istu snagu kod udarca lopte"? To je najveći problem po mom mišljenju. Ne znam zbog čega se to desilo, možda je do reketa ili do pripreme. Ne znam da li je možda povređen, ali sva ta pitanja se postavljaju njegovom timu koji je tu da pronađe odgovor", zaključila je Bartoli.

Nadal je na ovogodišnjem Vimbldonu ispao u drugom kolu od Dastina Brauna i šokirao sve prisutne na centralnom terenu grend slema koji se održava u Londonu.

Komentari / 0

Ostavite komentar