Мамићи ће се бранити са слободе!

Челници Динама из Загреба и Хрватског фудбалског савеза (ХНС), браћа Мамићи, Здравко и Зоран, као и Дамир Врбановић већ данас би могли да напусте истражни затвор и да се нађу на слободи, не потпуној.

Фудбал 16.07.2015 | 12:00
Мамићи ће се бранити са слободе!

Њих тројица су платили кауцију на рачун Жупанијског суда у Загребу и очекује се да после пребацивања из затвора у суд буду пуштени да се бране са слободе.

Здравко Мамић је морао да уплати седам милиона куна (милион евра), Зоран Мамић четири милиона, а извршни директор ХНС-а Дамир Врбановић милион куна.

Судија истраге Жупанијског суда одредила је по месец дана истражног затвора за сву тројицу и притом одбила могућност кауције сматрајући да би могли утицати на сведоке.

Суд је попустио пошто је драстично повећао кауције које су понудили оптужени.

Мамићи и Врбановић су ухапшени због сумње да су оштетили Динамо за најмање 117,8 милиона куна, односно Хрватску са 12,2 милиона куна због неплаћеног пореза.

НК Динамо огласио се саопштењем у којем се надају да ће "тврдње УСКОК-а и ДОРХ-а показати неутемељенима'.

Динамо у среду игра утакмицу 2. кола квалификација за Лигу шамопиона против Фоле Еш и биће занимљиво видети реакцију Бад Блуе Боyса.

Најватренији навијачи "модрих" после вишегодишњег бојкота вратили су се на стадион прошле недеље на утакмици са Хајдуком. Мамићи су тада били у затвору, а вечерас ће, највероватније, бити на слободи...

Коментари / 0

Оставите коментар