Mamići će se braniti sa slobode!

Čelnici Dinama iz Zagreba i Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS), braća Mamići, Zdravko i Zoran, kao i Damir Vrbanović već danas bi mogli da napuste istražni zatvor i da se nađu na slobodi, ne potpunoj.

Fudbal 16.07.2015 | 12:00
Mamići će se braniti sa slobode!

Njih trojica su platili kauciju na račun Županijskog suda u Zagrebu i očekuje se da posle prebacivanja iz zatvora u sud budu pušteni da se brane sa slobode.

Zdravko Mamić je morao da uplati sedam miliona kuna (milion evra), Zoran Mamić četiri miliona, a izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović milion kuna.

Sudija istrage Županijskog suda odredila je po mesec dana istražnog zatvora za svu trojicu i pritom odbila mogućnost kaucije smatrajući da bi mogli uticati na svedoke.

Sud je popustio pošto je drastično povećao kaucije koje su ponudili optuženi.

Mamići i Vrbanović su uhapšeni zbog sumnje da su oštetili Dinamo za najmanje 117,8 miliona kuna, odnosno Hrvatsku sa 12,2 miliona kuna zbog neplaćenog poreza.

NK Dinamo oglasio se saopštenjem u kojem se nadaju da će "tvrdnje USKOK-a i DORH-a pokazati neutemeljenima'.

Dinamo u sredu igra utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu šamopiona protiv Fole Eš i biće zanimljivo videti reakciju Bad Blue Boysa.

Najvatreniji navijači "modrih" posle višegodišnjeg bojkota vratili su se na stadion prošle nedelje na utakmici sa Hajdukom. Mamići su tada bili u zatvoru, a večeras će, najverovatnije, biti na slobodi...

Komentari / 0

Ostavite komentar