Тука исписује историју атлетике БиХ!

Репрезентативац Босне и Херцеговине Амел Тука у петак ће исписати историју бх. атлетике наступом на Дијамантској лиги!

Остали спортови 16.07.2015 | 22:40
Тука исписује историју атлетике БиХ!

Амел Тука ће у петак трчати у својој дисциплини на 800 метара у Монте Карлу.

Позив је добио након што је освојио шесто мјесто у финалној трци на Европском првенству у Цириху којим је поправио властити државни рекорд у овој дисциплини резултатом 1:46.12.

Атлетичар из БиХ је тим поводом федералним медијима рекао да ће се напокон остварити његов сан.

"Одмах након побједе у Мадриду добио сам позив и у петак 17. јула, уз Божију помоћ, на први дан Бајрама, наступићу на митингу Дијамантске лиге у Монте Карлу. Веома сам узбуђен и једва чекам наступ, јер волим трчати са бољима од себе", изјавио је Тука.

Према његовим ријечима, још чека потврду и за наступ на митингу Дијамантске лиге у Лондону, који је на програму 25.јула.

"Мислим да неће бити проблема и да ћу наступити и тамо. Након тога са тренером идем у планинско мјесто Брунико у Италији, на надморској висини од 2.000 метара, гдје ћу одрадити припреме за своје прво Свјетско првенство.Надам се да ћу постати други босанскохерцеговачки атлетичар након Хамзе Алића који се пласирао на планетарну смотру", подвукао је атлетичар БиХ.

Дијамантска лига ове године обухвата 14 митинга - Доха, Шангај, Еуген, Рим, Бирмингем, Осло, Њујорк, Париз, Лозана, Монако, Лондон, Стокхолм, Цирих и Брисел.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Логика

16.07.2015 21:35

Свака част, када би политичари улагали у спортисте а не у спортска кола...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МираИСа

17.07.2015 19:30

Свака част!Честитам од срца...

ОДГОВОРИТЕ