Tuka ispisuje istoriju atletike BiH!

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Amel Tuka u petak će ispisati istoriju bh. atletike nastupom na Dijamantskoj ligi!

Ostali sportovi 16.07.2015 | 22:40
Tuka ispisuje istoriju atletike BiH!

Amel Tuka će u petak trčati u svojoj disciplini na 800 metara u Monte Karlu.

Poziv je dobio nakon što je osvojio šesto mjesto u finalnoj trci na Evropskom prvenstvu u Cirihu kojim je popravio vlastiti državni rekord u ovoj disciplini rezultatom 1:46.12.

Atletičar iz BiH je tim povodom federalnim medijima rekao da će se napokon ostvariti njegov san.

"Odmah nakon pobjede u Madridu dobio sam poziv i u petak 17. jula, uz Božiju pomoć, na prvi dan Bajrama, nastupiću na mitingu Dijamantske lige u Monte Karlu. Veoma sam uzbuđen i jedva čekam nastup, jer volim trčati sa boljima od sebe", izjavio je Tuka.

Prema njegovim riječima, još čeka potvrdu i za nastup na mitingu Dijamantske lige u Londonu, koji je na programu 25.jula.

"Mislim da neće biti problema i da ću nastupiti i tamo. Nakon toga sa trenerom idem u planinsko mjesto Bruniko u Italiji, na nadmorskoj visini od 2.000 metara, gdje ću odraditi pripreme za svoje prvo Svjetsko prvenstvo.Nadam se da ću postati drugi bosanskohercegovački atletičar nakon Hamze Alića koji se plasirao na planetarnu smotru", podvukao je atletičar BiH.

Dijamantska liga ove godine obuhvata 14 mitinga - Doha, Šangaj, Eugen, Rim, Birmingem, Oslo, Njujork, Pariz, Lozana, Monako, London, Stokholm, Cirih i Brisel.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Logika

16.07.2015 21:35

Svaka čast, kada bi političari ulagali u sportiste a ne u sportska kola...

ODGOVORITE
Name

MiraISa

17.07.2015 19:30

Svaka čast!Čestitam od srca...

ODGOVORITE