Шахтјору Супер-куп Украјине!

Српски фудбалски репрезентативац Радослав Петровић није добио прилику да дебитује за Динамо Кијев, пошто је само са клупе гледао изузетно узбудљив Суперкуп Украјине, у коме је Шахтјор славио са 2:0.

Фудбал 15.07.2015 | 16:00
Шахтјору Супер-куп Украјине!

Дуел два најтрофејнија украјинска клуба на неутралном терену у Одеси протекао је уз осетну нервозу на терену и велики број прекршаја, па је судија Анатоли Жабченко показао чак 11 жутих и два црвена картона.

Колико је судија имао посла на овом мечу, толико голмани обе екипе практично и нису до саме завршнице, пошто се највише играло на средини терена.

Кључни детаљ се догодио у 90. минуту, када је Шахтјоров Бразилац Тешеира успео да избије сам пред голмана Шовковског, који га је неопрезно срушио скрививши једанаестерац и зарадивши том приликом директно искључење.

Са беле тачке је сигуран био искусни хрватски бек Дарио Срна, коме није било тешко да савлада аустријског штопера српског порекла Александра Драговића, који је принудно стао на гол јер Динамо није више имао право на измену.

Није се тиме међутим завршио овај дуел, пошто су прво Кравец и Срна ушли у један вербални сукоб и тако обојица зарадили картоне, да би потом Бернард у четвртом минуту надокнаде искористио сјајну контру Шахтјора и одличну убачену лопту Коваленка да савлада Драговића и дефинитивно реши питање победника.

На крају је нервозни Рибалка направио један неопрезан старт и добио други жути картон, па је Динамо меч завршио са деветорицом фудбалера.

Петровић тако није добио прилику да одигра свој први званични меч у новом клубу, у који је стигао овог лета из Генчербирлигија, пошто је тренер Кијевљана Сергеј Ребров одлучио да на позицији задњег везног пружи прилику двојици домаћих фудбалера Сидорчуку и Рибалки.

Шахтјор је тако дошао до свог седмог трофеја Суперкупа, док их Динамо и даље има пет, а клубу из Доњецка је такође припало и 26 хиљада евра, док ће Кијевљани морати да се задовоље са утешном наградом од 14 хиљада европских новчаница.

Коментари / 0

Оставите коментар