Šahtjoru Super-kup Ukrajine!

Srpski fudbalski reprezentativac Radoslav Petrović nije dobio priliku da debituje za Dinamo Kijev, pošto je samo sa klupe gledao izuzetno uzbudljiv Superkup Ukrajine, u kome je Šahtjor slavio sa 2:0.

Fudbal 15.07.2015 | 16:00
Šahtjoru Super-kup Ukrajine!

Duel dva najtrofejnija ukrajinska kluba na neutralnom terenu u Odesi protekao je uz osetnu nervozu na terenu i veliki broj prekršaja, pa je sudija Anatoli Žabčenko pokazao čak 11 žutih i dva crvena kartona.

Koliko je sudija imao posla na ovom meču, toliko golmani obe ekipe praktično i nisu do same završnice, pošto se najviše igralo na sredini terena.

Ključni detalj se dogodio u 90. minutu, kada je Šahtjorov Brazilac Tešeira uspeo da izbije sam pred golmana Šovkovskog, koji ga je neoprezno srušio skrivivši jedanaesterac i zaradivši tom prilikom direktno isključenje.

Sa bele tačke je siguran bio iskusni hrvatski bek Dario Srna, kome nije bilo teško da savlada austrijskog štopera srpskog porekla Aleksandra Dragovića, koji je prinudno stao na gol jer Dinamo nije više imao pravo na izmenu.

Nije se time međutim završio ovaj duel, pošto su prvo Kravec i Srna ušli u jedan verbalni sukob i tako obojica zaradili kartone, da bi potom Bernard u četvrtom minutu nadoknade iskoristio sjajnu kontru Šahtjora i odličnu ubačenu loptu Kovalenka da savlada Dragovića i definitivno reši pitanje pobednika.

Na kraju je nervozni Ribalka napravio jedan neoprezan start i dobio drugi žuti karton, pa je Dinamo meč završio sa devetoricom fudbalera.

Petrović tako nije dobio priliku da odigra svoj prvi zvanični meč u novom klubu, u koji je stigao ovog leta iz Genčerbirligija, pošto je trener Kijevljana Sergej Rebrov odlučio da na poziciji zadnjeg veznog pruži priliku dvojici domaćih fudbalera Sidorčuku i Ribalki.

Šahtjor je tako došao do svog sedmog trofeja Superkupa, dok ih Dinamo i dalje ima pet, a klubu iz Donjecka je takođe pripalo i 26 hiljada evra, dok će Kijevljani morati da se zadovolje sa utešnom nagradom od 14 hiljada evropskih novčanica.

Komentari / 0

Ostavite komentar