Казнити одговорне за напад на Вучића

Делегати Вијећа народа Парламентарне скупштине БиХ усвојили су данас,једногласно,Закључке Клуба делегата Срба у којима се: "Најоштрије осуђује напад на српског премијера Александра Вучића 11.јула у Поточарима."

Босна и Херцеговина 15.07.2015 | 22:57
Казнити одговорне за напад на Вучића

Изражава се дубоко жаљење што је предсједник Владе Србије доведен у такву ситуацију,те се упућује извињење Александру Вучићу уз наду да,као што је и сам рекао,све што се десило неће изазвати последице у односма двије земље.

Вијеће народа тражи од свих надлежних органа у БиХ да хитно утврде починиоце напада и одговорност свих лица у складу са њиховим надлежностима.

,,Морају се пронаћи и казнити не само нападачи на српског премијера Александра Вучића већ и они који су то наредили или на било који начин подстрекавали'',каже замјеник предсједавајућег Вијећа народа Огњен Тадић и додаје како је сигуран да је напад на Вучића био покушај атентата.

,,Прије свега због тога што је јасан његов значај и улога на Балкану у овоме тренутку.Он представља особу која је лидер у борби против криминала и корупције,особу која је лидер у напорима да се суживот на овим просторима оствари у пуном капацитету и лидер је у заговарању евопских интеграција.Криминалци из сва три народа,па и неки који не припадају овим народима,били би неизмјерно задовољни да је овај покушај атентата успио и да смо данас свједоци нечега што би представљало разлог са свађу и конфликте између,прије свега Срба и Бошњака у неколико наредних деценија'', тврди Тадић.

Мартин Рагуж делегат ХДЗ-а 1990 у Вијећу народа Парламентарне скупштине БиХ истиче да је добро што је Вијеће народа дана смогло снаге и једногласно усвојло ове закључке.

,,Међутим мораћемо обавити темељну расправу о овоме јер алармантно је да се овакве ствари дешавају 20 година након Дејтона'', упозорава Рагуж.

Вијеће народа данас је ријешило и вишегодишњу блокаду по питању Закона о боравишту и пребивалишту. Гласовима српских и хрватских делегата усвојене су измјерне и допуне тог закона.

,,Искрено се надам да ће сви који живе у овој земљи разумјети да је више него потребно увести ред у сва питања која се тичу боравишта и пребивалишта и да ће овај Закон,без обзира на све политичке расправе које су вођене протеклих година,наићи на подршку свих грађана јер ми видимо колика је безбједносна опасност на европском тлу и у нашој близини'', истакао је замјеник предсједавајућег Вијећа народа Огњен Тадић.

Бошњачки политичари најављу да неће тако лако одустати од тога да пониште измјене и допуне Закона о боравишту и пребивалиштву грађана БиХ.

,,Слиједи апелација Уставном суду Бих који ће оцијенити двије –три спорне ствари у том Закону'', најављује Сафет Софтић замјеник предсједавајућег Вијећа народа.

Подсјећамо због измјерна и допуна Закон о боравишту и пребивалишту клуб Бошњака у Вијећу народа у прошлом сазиву неколико мјесеци је бојкотовао рад Вијећа,а Уставном суду Бих подносили су апелацију за оцјену уставности процедуре,сматрајући да је повријеђен бошњачки национални интерес јер је закон усвајан у хитној а не редовној процердуру.

Уставни суд је одбио ту апелацију.

(БН ТВ)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

вијест

15.07.2015 13:34

Нападнут повратник у Котор Варошу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

15.07.2015 13:41

Нема извињења похапсите и раскринкајте поциниоце и уцеснике па се онда извињавајте, извињење у име кога и цега цовек умал главу да изгуби а ви се извињавате поциниоце похапсите па се Извињавајте то је бацање прасине у оци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стрсљен

15.07.2015 13:46

Одакле овај коментатор излеце са мустулуком, и новим законом и то без референдума, масола ала је одлуцан ко да је председник Русије или Америке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

15.07.2015 13:52

Одлично речено господине "закашњела памет". Још само и народ у РС да схвати да је ова врста приче само камуфлажа за неке друге им битније ствари. Закон о поријеклу имовине, и не само да се донесе него да се и спроведе. Својом причом и празним обећањима вријеђају интелигенцију сваког просјечног српског грађанина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грађани

15.07.2015 20:10

Друже у Ребулици Српској не живе само српски грађани.

Name

ЗА ВИЈЕСТ

15.07.2015 14:09

ХАХА АКО ЈЕ НАПАДНУТ ОНДА ЈЕ ТО 1;1 (ЗЛАТНИ ЉИЉАНИ СУ ТВОЈИ)

ОДГОВОРИТЕ
Name

са

15.07.2015 15:25

Тацније 3:1 ако вец тако гледас, онај сто је напао у Хан Пијеску камион са табутима,затим у Бијељини напад на зену и сада ово у Варесу,оцекујемо извињење због дивљаства.

Name

Приједлог

15.07.2015 14:16

Формирање истражних и сличних комисија неће дати резултате, јер је ствар више него потпуно јасна. Пропусти који су направљени од стране сигурносних агенција су аматерски и/или намјерни. Спровести високе међународне представнике, стране делегације, шефове држава и влада кроз шпалир у дужини око 200 метара кроз окупљену масу 60.000 жртава на дан укопа је равно криминалу највишег нивоа. Зато одмах давати отказе одговорнима!

ОДГОВОРИТЕ
Name

аха

15.07.2015 14:53

Откуд се појави несудјени предсједник! Цовјееееееееек је могао иструнути у земљи док се сјетите осудити напад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен

15.07.2015 15:17

Види Огњен жив а није предизборна кампања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрезник

15.07.2015 15:42

Огњене док ти несто старо саопстис,ова три мускетара вец су код Вуцица,каснис брате и дај нам несто конкретно против власти и пропасти. Угледај се на Иваница.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

15.07.2015 17:24

Тадићу, јеси ли и ти за референдум?

ОДГОВОРИТЕ
Name

херцеговина

15.07.2015 23:44

Овај се пробудио из зимског сна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мила

16.07.2015 09:06

Ре: Грађани Да не живе у праву си, али ја се изјашњавам у име своје нације. А од осталих очекујем да се сами изјасне, јер не мислим да имам право говорити у туђе име. Али знате већ како то иде, ако неко критикује власт у РС а при том сам није Србин, ма колико био у праву људи неће да прихвате његов став, а ваљда је то тако и у Федерацији то се тумачи да је напад по националној основи.На жалост на овим просторима нема много разборитости.

ОДГОВОРИТЕ