Kazniti odgovorne za napad na Vučića

Delegati Vijeća naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su danas,jednoglasno,Zaključke Kluba delegata Srba u kojima se: "Najoštrije osuđuje napad na srpskog premijera Aleksandra Vučića 11.jula u Potočarima."

Bosna i Hercegovina 15.07.2015 | 22:57
Kazniti odgovorne za napad na Vučića

Izražava se duboko žaljenje što je predsjednik Vlade Srbije doveden u takvu situaciju,te se upućuje izvinjenje Aleksandru Vučiću uz nadu da,kao što je i sam rekao,sve što se desilo neće izazvati posledice u odnosma dvije zemlje.

Vijeće naroda traži od svih nadležnih organa u BiH da hitno utvrde počinioce napada i odgovornost svih lica u skladu sa njihovim nadležnostima.

,,Moraju se pronaći i kazniti ne samo napadači na srpskog premijera Aleksandra Vučića već i oni koji su to naredili ili na bilo koji način podstrekavali'',kaže zamjenik predsjedavajućeg Vijeća naroda Ognjen Tadić i dodaje kako je siguran da je napad na Vučića bio pokušaj atentata.

,,Prije svega zbog toga što je jasan njegov značaj i uloga na Balkanu u ovome trenutku.On predstavlja osobu koja je lider u borbi protiv kriminala i korupcije,osobu koja je lider u naporima da se suživot na ovim prostorima ostvari u punom kapacitetu i lider je u zagovaranju evopskih integracija.Kriminalci iz sva tri naroda,pa i neki koji ne pripadaju ovim narodima,bili bi neizmjerno zadovoljni da je ovaj pokušaj atentata uspio i da smo danas svjedoci nečega što bi predstavljalo razlog sa svađu i konflikte između,prije svega Srba i Bošnjaka u nekoliko narednih decenija'', tvrdi Tadić.

Martin Raguž delegat HDZ-a 1990 u Vijeću naroda Parlamentarne skupštine BiH ističe da je dobro što je Vijeće naroda dana smoglo snage i jednoglasno usvojlo ove zaključke.

,,Međutim moraćemo obaviti temeljnu raspravu o ovome jer alarmantno je da se ovakve stvari dešavaju 20 godina nakon Dejtona'', upozorava Raguž.

Vijeće naroda danas je riješilo i višegodišnju blokadu po pitanju Zakona o boravištu i prebivalištu. Glasovima srpskih i hrvatskih delegata usvojene su izmjerne i dopune tog zakona.

,,Iskreno se nadam da će svi koji žive u ovoj zemlji razumjeti da je više nego potrebno uvesti red u sva pitanja koja se tiču boravišta i prebivališta i da će ovaj Zakon,bez obzira na sve političke rasprave koje su vođene proteklih godina,naići na podršku svih građana jer mi vidimo kolika je bezbjednosna opasnost na evropskom tlu i u našoj blizini'', istakao je zamjenik predsjedavajućeg Vijeća naroda Ognjen Tadić.

Bošnjački političari najavlju da neće tako lako odustati od toga da ponište izmjene i dopune Zakona o boravištu i prebivalištvu građana BiH.

,,Slijedi apelacija Ustavnom sudu Bih koji će ocijeniti dvije –tri sporne stvari u tom Zakonu'', najavljuje Safet Softić zamjenik predsjedavajućeg Vijeća naroda.

Podsjećamo zbog izmjerna i dopuna Zakon o boravištu i prebivalištu klub Bošnjaka u Vijeću naroda u prošlom sazivu nekoliko mjeseci je bojkotovao rad Vijeća,a Ustavnom sudu Bih podnosili su apelaciju za ocjenu ustavnosti procedure,smatrajući da je povrijeđen bošnjački nacionalni interes jer je zakon usvajan u hitnoj a ne redovnoj procerduru.

Ustavni sud je odbio tu apelaciju.

(BN TV)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

vijest

15.07.2015 13:34

Napadnut povratnik u Kotor Varošu

ODGOVORITE
Name

Serafim

15.07.2015 13:41

Nema izvinjenja pohapsite i raskrinkajte pocinioce i ucesnike pa se onda izvinjavajte, izvinjenje u ime koga i cega covek umal glavu da izgubi a vi se izvinjavate pocinioce pohapsite pa se Izvinjavajte to je bacanje prasine u oci.

ODGOVORITE
Name

Strsljen

15.07.2015 13:46

Odakle ovaj komentator izlece sa mustulukom, i novim zakonom i to bez referenduma, masola ala je odlucan ko da je predsednik Rusije ili Amerike.

ODGOVORITE
Name

Mila

15.07.2015 13:52

Odlično rečeno gospodine "zakašnjela pamet". Još samo i narod u RS da shvati da je ova vrsta priče samo kamuflaža za neke druge im bitnije stvari. Zakon o porijeklu imovine, i ne samo da se donese nego da se i sprovede. Svojom pričom i praznim obećanjima vrijeđaju inteligenciju svakog prosječnog srpskog građanina.

ODGOVORITE
Name

Građani

15.07.2015 20:10

Druže u Rebulici Srpskoj ne žive samo srpski građani.

Name

ZA VIJEST

15.07.2015 14:09

HAHA AKO JE NAPADNUT ONDA JE TO 1;1 (ZLATNI LJILJANI SU TVOJI)

ODGOVORITE
Name

sa

15.07.2015 15:25

Tacnije 3:1 ako vec tako gledas, onaj sto je napao u Han Pijesku kamion sa tabutima,zatim u Bijeljini napad na zenu i sada ovo u Varesu,ocekujemo izvinjenje zbog divljastva.

Name

Prijedlog

15.07.2015 14:16

Formiranje istražnih i sličnih komisija neće dati rezultate, jer je stvar više nego potpuno jasna. Propusti koji su napravljeni od strane sigurnosnih agencija su amaterski i/ili namjerni. Sprovesti visoke međunarodne predstavnike, strane delegacije, šefove država i vlada kroz špalir u dužini oko 200 metara kroz okupljenu masu 60.000 žrtava na dan ukopa je ravno kriminalu najvišeg nivoa. Zato odmah davati otkaze odgovornima!

ODGOVORITE
Name

aha

15.07.2015 14:53

Otkud se pojavi nesudjeni predsjednik! Covjeeeeeeeeek je mogao istrunuti u zemlji dok se sjetite osuditi napad!

ODGOVORITE
Name

Mladen

15.07.2015 15:17

Vidi Ognjen živ a nije predizborna kampanja.

ODGOVORITE
Name

Dreznik

15.07.2015 15:42

Ognjene dok ti nesto staro saopstis,ova tri musketara vec su kod Vucica,kasnis brate i daj nam nesto konkretno protiv vlasti i propasti. Ugledaj se na Ivanica.

ODGOVORITE
Name

Cezar

15.07.2015 17:24

Tadiću, jesi li i ti za referendum?

ODGOVORITE
Name

hercegovina

15.07.2015 23:44

Ovaj se probudio iz zimskog sna.

ODGOVORITE
Name

Mila

16.07.2015 09:06

Re: Građani Da ne žive u pravu si, ali ja se izjašnjavam u ime svoje nacije. A od ostalih očekujem da se sami izjasne, jer ne mislim da imam pravo govoriti u tuđe ime. Ali znate već kako to ide, ako neko kritikuje vlast u RS a pri tom sam nije Srbin, ma koliko bio u pravu ljudi neće da prihvate njegov stav, a valjda je to tako i u Federaciji to se tumači da je napad po nacionalnoj osnovi.Na žalost na ovim prostorima nema mnogo razboritosti.

ODGOVORITE