Шамар: Игнорисање параде срама!

"Сједињене Америчке Државе су главни хрватски војни савезник и ако њихови војници не учествују у паради, то је велики шамар нашој земљи"

Регион 15.07.2015 | 14:12
Шамар: Игнорисање параде срама!

Амерички, британски и немачки војници неће учествовати у хрватској прослави 20. годишњице злочиначке војно-полицијске акције Олуја, у којој је убијено и протерано више стотина хиљада Срба.

Званични Загреб је послао позивнице свим чланицама НАТО, али већина не жели да распирује сукобе у регији, признаје хрватски Јутарњи лист и преноси речи својих саговорника у Министарству одбране Хрватске да је то велики фијаско.

“Ако не учествују са својом чизмом на паради, све друго је споредно... Сједињене Америчке Државе су главни хрватски војни савезник и ако њихови војници не учествују у паради, то је велики шамар нашој земљи”, закључују саговорници. Тим пре што је протеклих седмица Хрватска "жестоко лобирала да Сједињене Државе упуте своје војнике на параду".

У Загребу се теше да ће на војној паради бити сви страни амбасадори у Хрватској, "чиме ће операција Олуја коначно добити свој међународни политички легитимитет".

За сада је учествовање у војој паради поводом 20. годишњице злочиначке хрватске војно-полицијске операције Олуја потврдила Словенија.

Извор: Србија данас

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

дивља јабука

15.07.2015 12:32

Довољно је што су Американци и НАТО испланирали и логистички подржали усташки смрадилук и срамоту названу олуја. А војска није ни требала, да напраши све ту дјецу, бабе и дједове. Српска војска се прије тога по договору Милошевића и Тудјмана повукла. Многи војници су у тој бјежанији и страдали али шта ћеш кад су имали повјерења у официре ЈНА и службени Београд. Србе на Балкану је уништио МИлошевић, а Хрвате Тудјман а Бошњаке Алија Изетбегбеговић. Странци су се само гостили, утрпавали своје оружје и слагали своје коцкице односно бројали инкасиран новац. Трошак за арапску нафту је донекле компензован.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клипани

15.07.2015 12:36

Дивља јабука, тако је. И сад Рвати умјесто да се поклопе ушима и ћуте ко заливени, они сваке године од тог праве још и представу. А кад још Асанж објави телефонске разговоре и остало...Која че то бити срамота.. Избациће их из ЕУ ко да гледам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Книн

15.07.2015 12:54

Баш их брига за ЕУ, они ће се сад прикачити Америма. Продаће им све што је остало. Није пуно, тако да ће сад Америчке војне базе да ничу по такозваној хрватској односно Славонији, Банији, Кордуну, Лици и Далмацији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Готовина

15.07.2015 13:37

Да ли је ово ријеч о тракторијади или нешто друго?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серафим

15.07.2015 13:38

АЛОООО Американци и Енглези где је сада резолуција, етницко цисцење! истребљење Срба! са намером! и дрзавним врхом! организован! са највеце-врховне војно-полицијске команде!. То се зове геноцид а не СРЕБРЕНИЦА и то јесте ГЕНОЦИД !!!!спроведен пред оцима целог света! да зло буде веце така и та ХРВАТСКА ДРЗАВА, ПОСТАНЕ ЦЛАНИЦА ФАСИСТИЦКЕ ЕВРОПЕ,све се затаскало јер су ХИТЛЕР И ПАВЕЛИЦ дозивели победу! нема Срба у КРАЈИНАМА, све је протерано, Попаљено и побијено АНГЛОСАКСОНСКА МАСОНСКА РЕЗОЛУЦИЈО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

15.07.2015 14:36

Чињеница да је Хрватска поред поврата фашизма на велика врата чак увела валуту из времена фашистичке НДХ говори да је неко штити,легло фашизма из којег ће кренути нове хорде са кукастим крстом и усташким У је успјешно очувано и чак проширено,,легу се даноночно нове генерације Хрвата задојене мржњом пре свега према Србима. Дједове им комунисти не казнише за сва злодјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кркан

15.07.2015 17:13

И кад би хтјели Хрвати не могу побјеци од Устаства.Никад ту неце бити демократије јер нема Срба.Сваки протјерани Србин проклео је ту дрзаву за сва времена.

Name

Брле

15.07.2015 19:31

Све тобозе демократске дрзаве у којима постоји владавина права. Хаски суд код толико тобозе уцених правника није насао битних разлога за геноцид над србима у Хрватској гдје је све протјерано, а насао у Сребреници гдје су страдали углавном војници. Yебес то право и такво судство.

ОДГОВОРИТЕ