Необичне навике које продужавају живот!

Кожи треба допустити да постане мало прљава. На тај начин је излажете добрим бактеријама и подстичете производњу добрих уља.

Здравље 15.07.2015 | 11:36
Необичне навике које продужавају живот!

За продужење животног века довољно је пратити неколико основних правила - здраво се хранити, престати пушити, редовно вежбати и избегавати опасне активности. Уз све то, постоје необичне навике које би требало да уведете у своју рутину јер ћете на тај начин смањити ризик од превремене смрти.

Остварујте своје циљеве

Особе које непрестано раде на остварењу својих циљева имају дужи животни век, у односу на особе које се препусте и не остварују своје циљеве. Одређивање циљева нам даје разлог и мотивацију да живимо. Увек треба тежити нечем бољем. Када остварујете неки циљ, осећаћете се боље и бићете срећнији, а већ је доказано да срећнији људи живе дуже. Пронађите нешто у чему уживате и што вашем животу даје смисао.

Ређе се туширајте

Кожи треба допустити да постане мало прљава. На тај начин је излажете добрим бактеријама и подстичете производњу добрих уља. Велики број хигијенских производа уклања заштитна уља с коже и све добре бактерије. Тада кожа, која је највећи људски орган, постаје склонија старењу, алергијама и екцемима. Кожу повремено испирите обичном водом и прескачите хигијенске производе или изаберите оне који су потпуно природни и не садрже штетне хемијске спојеве.

Одржавајте хигијену дома

Ваш дом увек треба да буде уредан. Први разлог је што нема смисла живети у дому који је неуредан и који не задовољава основне хигијенске услове. Други разлог је што нечист и неуредан дом повећава ниво стреса. Последњи али не и мање важан разлог је тај што редовно чишћење дома значи редовно кретање.

Смејте се

Смех је добар за вас. Смањује ниво кортизола, поправља расположење, снижава ниво крвног притиска и чини вас привлачнијом особом. Како можете постићи да се чешће смејете? Окружите се пријатељима, нарочито онима који су позитивни и који поправљају расположење. Избегавајте негативне и критичне особе које у ваш живот доносе негативност. Пријатеље бирајте мудро.

Будите љубазни

Они који су већину времена љубазни имају мањи ризик од настанка низа болести. Такође, истраживања су показала да љубазне особе имају више самопоуздања и мање су неуротичне. Будите љубазни према другима и на свет гледајте позитивно. Вероватноћа да ћете живети дуже ће се почети драматично повећавати.

Једите зачињену храну

Зачињена храна је одличан извор антиоксиданата и може продужити животни век. Куркума и љуте папричице имају одлична противупална својства. Шта је ниво упале у телу мања, то се смањује ризик од настанка низа болести и продужава животни век.

Умерено конзумирајте алкохол

Ако сваки дан попијете малу количину алкохола, подстаћи ћете своје здравље. Умерена конзумација алкохола, поготово црног вина, може подстаћи рад целокупног организма.

Медитирајте

Медитација је одличан начин да смањите ниво стреса, а бројна истраживања су показала да повишен ниво стреса има негативан ефекат на здравље. Медитација подстиче ослобађање ензима који обнављају теломере. Дуги и здрави теломери помажу у превенцији ћелијских мутација и оштећења.

Курир стил

Коментари / 0

Оставите коментар