Чучњеви "топе" целулит

Решите се брзо „поморанџине коре“ једноставним и лаким вежбама. Довољно је да одвојите 30 минута од три до четири пута недељно да би наталожене масноће испод коже нестале са критичних регија на телу.

Мода и љепота 15.07.2015 | 11:27
Чучњеви "топе" целулит

Целулит који се најпре примећује на задњици и задњем делу бутина, у блажој или израженијој форми, има скоро 98 одсто жена, старих и младих, мршавих и оних буцмастијих. Ако се на време не реагује, масноће се таложе и на другим деловима тела и када се накупе у количини да постану видљиве, кожа поприма неравнине које подсећају на поморанџину кору.

Неке лоше животне навике, на првом месту кафа, цигарете, физичка неактивност, неправилна исхрана, али и генетика, играју веома важну улогу у настанку целулита. Пажљивим избором намирница и умереним вежбањем могу да се постигну задовољавајући резултати за кратко време.

На јеловнику би требало да преовлађују риба, немасна меса, свеже воће и поврће и производи од млека са што мањим процентом масноће. Требало би уносити доста течности, пре свега воду и незаслађене чајеве. Витамини Ц и Е из свежег воћа и поврћа побољшаће еластичност коже.

Умерена физичка активност такође може да помогне у решавању овог проблема. Довољно је да одвојите од три до четири пута недељно по 30 минута да би целулит нестао са критичних регија на телу.

Чучањ (плие)

Раскорачни став, стопала су нешто шире од обима кукова, и мало су окренута у страну. Савијте ноге у коленима и спустите се у дубоки получучањ. У том положају задржите се неколико секунди и вратите у почетни положај. Урадите три серије од 10 до 15 понављања.

Искорак

Раскорачни став, ставите руке на бокове. Направите искорак десном ногом и спуштајте се на доле док десно колено не буде под правим углом, а лево на само неколико милиметара од пода. Вратите се у почетни положај одупирући се десном петом о под. Поновите вежбу са другом ногом. Радите наизменично од 15 до 20 искорака. Ако хоћете да вежбу учините тежом, у сваку руку узмите тег од пола или једног килограма.

Степеник

Станите испред степеника, који треба да буде у висини колена, и подигните лево стопало. Одуприте се петом леве ноге док се тело потпуно не исправи и не будете стајали на једној нози на степенику. Вратите се полако назад тако да десна нога потпуно додирне под. Поновите неколико пута, а затим вежбу урадите и са другом ногом.

Карлица

Лезите на леђа, руке су поред тела, ноге савијене у коленима. Подижите карлицу што више. Задржите се у овом положају две-три секунде, и вратите се у почетни положај. Поновите 10-15 пута.

Затезање задњице

Лезите на леђа, савијте колено леве ноге, а десну исправите и подигните у равни са натколеницом савијене ноге. Увуците стомак, раширите руке, одигните задњицу и покушајте што је дуже могуће да издржите у том положају. Поновите од седам до 10 пута са сваком ногом. Да би вежба била тежа, уместо да држите руке поред тела, прекрстите их на грудима.

Подизање ноге

Клекните на под, подлактицама се ослоните на подлогу. Једну ногу савијте под углом од 90 степени и подигните тако да бутина буде паралелна са подлогом, и вратите је у почетни положај. Вежбу поновите са сваком ногом по 10 пута.

Б 92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Муско

15.07.2015 15:07

Ова на слици нема ста топити, цуцњеве мозе радити рекреативно :)

ОДГОВОРИТЕ