Ранијери опет ради у Премијер лиги!

После Челсија, италијански тренер опет ће седети на клупи енглеског клуба.

Фудбал 15.07.2015 | 14:20
Ранијери опет ради у Премијер лиги!

Без обзира на очајне резултате са репрезентацијом Грчке и отказ у новембру прошле године, када је та селекција поражена од Фарских Острва у квалификацијама за Европско првенство 2016, Клаудио Ранијери се лепо снашао.

Искусни тренер радиће у богатој Премијер лиги, у којој је од 2000. до 2004. водио Челси. Овај пут, седеће на клупи Лестер ситија.

Током рада у Челсију, Ранијери је дочекао да Роман Абрамович купи клуб, међутим, није успео да донесе трофеј(е) на Стамфорд Бриџ, али је свом наследнику Жозеу Мурињу оставио "костур" тима, који су у то време чинили Џон Тери, Френк Лампард, Клод Макелеле и Вилијам Галас, играчи које је Италијан тражио да буду купљени.

Највећи успеси у тренерској каријери 63-годишњег Ранијерија су освојен Куп Италије са Фиорентином (1996) и Куп Шпаније са Валенсијом (1999), са којом је годину дана раније освојио Интертото куп, а 2004. Суперкуп Европе.

Лестер је прошлу сезону завршио на 14. месту Премијер лиге, али то није било довољно да Најџел Пирсон задржи место тренера. На отказ је додатно утицао инцидент са расистичким секс-видеом, у којем су учествовали његов син Џејмс и још двојица играча Лестера.

Коментари / 0

Оставите коментар