Ranijeri opet radi u Premijer ligi!

Posle Čelsija, italijanski trener opet će sedeti na klupi engleskog kluba.

Fudbal 15.07.2015 | 14:20
Ranijeri opet radi u Premijer ligi!

Bez obzira na očajne rezultate sa reprezentacijom Grčke i otkaz u novembru prošle godine, kada je ta selekcija poražena od Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016, Klaudio Ranijeri se lepo snašao.

Iskusni trener radiće u bogatoj Premijer ligi, u kojoj je od 2000. do 2004. vodio Čelsi. Ovaj put, sedeće na klupi Lester sitija.

Tokom rada u Čelsiju, Ranijeri je dočekao da Roman Abramovič kupi klub, međutim, nije uspeo da donese trofej(e) na Stamford Bridž, ali je svom nasledniku Žozeu Murinju ostavio "kostur" tima, koji su u to vreme činili Džon Teri, Frenk Lampard, Klod Makelele i Vilijam Galas, igrači koje je Italijan tražio da budu kupljeni.

Najveći uspesi u trenerskoj karijeri 63-godišnjeg Ranijerija su osvojen Kup Italije sa Fiorentinom (1996) i Kup Španije sa Valensijom (1999), sa kojom je godinu dana ranije osvojio Intertoto kup, a 2004. Superkup Evrope.

Lester je prošlu sezonu završio na 14. mestu Premijer lige, ali to nije bilo dovoljno da Najdžel Pirson zadrži mesto trenera. Na otkaz je dodatno uticao incident sa rasističkim seks-videom, u kojem su učestvovali njegov sin Džejms i još dvojica igrača Lestera.

Komentari / 0

Ostavite komentar