Беговић задужио Челсијеву "јединицу"!

Голман “змајева” Асмир Беговић прешао из Стоука у Челси и задужио дрес са бројем "један".

Фудбал 15.07.2015 | 09:40
Беговић задужио Челсијеву "јединицу"!

Трансфер Беговића потврдио је лондонски клуб на свом званичном сајту уз коментар да је он друго појачење “плаваца” овог љета , послије доласка Радамела Фалкаа на позајмицу.

Како је наведено Беговић је са Челсијем потписао четверогодишњи уговор.

Голман БиХ ће носити дрес са бројем један док ће Тибо Куртоа и даље на леђама носити број 13.

“Пресрећан сам због доласка у Челси. Након дугог разговора са својим менаџером, закључио сам да овдје могу да се развијам ид а будем важан дио овог тима. Једва чекам сусрет са екипом и одлазак на припреме”, рекао је Беговић за званични сајт Челсија

Он се захвалио и управи Стоука и бившим менаџерима, као и саиграчима и упутио им опроштајну поруку.

“Хвала свима у Стоуку, предсједнику и породици Коатс, Марку Хјузу и Тонију Пулису. Хвала тренеру голмана Андију Кију, свим мојим саиграчима и посебно навијачима који су прихватили мене и моју породицу. Обожавам вријеме проведено у Стоуку, али осјетио сам да је ово прилика да наставим да се развијам и да је ово прави изазов за мене као играча. Поносан сам на оно што смо направили у Стоуку, а имао сам сјајну екипу уз себе. Желим вам све најбоље у сљедећој сезони”, поручио је Беговић.

Беговић је у Стоуку провео пет и по година, од доласка из Портсмута 2010. године.

У дресу Стоука одиграо је 172 утакмице, а није му много требало да се наметне као први голман.

У новембру 2013. већ у 13. секунди утакмице против Саутемптона постигао је невјероватан погодак из свог шеснаестерца, који је уједно и погодак са највеће дистанце у историји Премијер лиге.

Беговић је дјетињство провео у Њемачкој и Канади, за коју је наступао на СП за играче до 20 година. Касније се опредијелио да брани за БиХ и за “змајеве” је досад уписао 41 наступ.

Коментари / 0

Оставите коментар