Begović zadužio Čelsijevu "jedinicu"!

Golman “zmajeva” Asmir Begović prešao iz Stouka u Čelsi i zadužio dres sa brojem "jedan".

Fudbal 15.07.2015 | 09:40
Begović zadužio Čelsijevu "jedinicu"!

Transfer Begovića potvrdio je londonski klub na svom zvaničnom sajtu uz komentar da je on drugo pojačenje “plavaca” ovog ljeta , poslije dolaska Radamela Falkaa na pozajmicu.

Kako je navedeno Begović je sa Čelsijem potpisao četverogodišnji ugovor.

Golman BiH će nositi dres sa brojem jedan dok će Tibo Kurtoa i dalje na leđama nositi broj 13.

“Presrećan sam zbog dolaska u Čelsi. Nakon dugog razgovora sa svojim menadžerom, zaključio sam da ovdje mogu da se razvijam id a budem važan dio ovog tima. Jedva čekam susret sa ekipom i odlazak na pripreme”, rekao je Begović za zvanični sajt Čelsija

On se zahvalio i upravi Stouka i bivšim menadžerima, kao i saigračima i uputio im oproštajnu poruku.

“Hvala svima u Stouku, predsjedniku i porodici Koats, Marku Hjuzu i Toniju Pulisu. Hvala treneru golmana Andiju Kiju, svim mojim saigračima i posebno navijačima koji su prihvatili mene i moju porodicu. Obožavam vrijeme provedeno u Stouku, ali osjetio sam da je ovo prilika da nastavim da se razvijam i da je ovo pravi izazov za mene kao igrača. Ponosan sam na ono što smo napravili u Stouku, a imao sam sjajnu ekipu uz sebe. Želim vam sve najbolje u sljedećoj sezoni”, poručio je Begović.

Begović je u Stouku proveo pet i po godina, od dolaska iz Portsmuta 2010. godine.

U dresu Stouka odigrao je 172 utakmice, a nije mu mnogo trebalo da se nametne kao prvi golman.

U novembru 2013. već u 13. sekundi utakmice protiv Sautemptona postigao je nevjerovatan pogodak iz svog šesnaesterca, koji je ujedno i pogodak sa najveće distance u istoriji Premijer lige.

Begović je djetinjstvo proveo u Njemačkoj i Kanadi, za koju je nastupao na SP za igrače do 20 godina. Kasnije se opredijelio da brani za BiH i za “zmajeve” je dosad upisao 41 nastup.

Komentari / 0

Ostavite komentar