ЛШ: Сарајево на прагу елиминације!

Фудбалери Сарајева поражени су од Леха 2:0 и имаће тежак задатак у реваншу другог гола квалификација за Лигу шампиона. Још један европски пораз бордо тима на Кошеву.

Фудбал 14.07.2015 | 23:45
ЛШ: Сарајево на прагу елиминације!

Шампион БиХ лоше је кренуо у поход ка Лиги шампиона.

У уторак увече на Кошеву: Сарајево - Лех 0:2 (0:1) /Хамаилаинен 40, Томала 62/

Два олако примљена гола у мрежи Оштраковића за велику предност пољског Лех послије прве утакмице другог кола квалификација за Лигу шампиона, одиграној у уторак увече на прилично испуњеном Кошеву!

Гости су били бољи противник и оправдали улогу фаворита, иако је и Сарајево имало прилика, посебно у првом полувремену да направи нешто више у првој утакмици сезоне.

Још једном Сарајево није успјело да на свом стадиону Кошеву оствари побједу, и не само то, настављен је тај низ пораза на домаћем терену.

Прошле године у квалификацијама за Лигу Европе, Сарајево је пролазило у другом и трећем колу, али побједама у гостима против Хаугесунда и Атромитоса, док су противници славили на Кошеву у првим утакмицама.

Овог пута Сарајево ће у Пољској морати одиграти далеко боље, јер је Лех знатно јача екипа од Норвежана и Грка, а за разлику од њих, са Кошева не носи један већ два гола предности.

До ње је дошао захваљујући неопрезности домаћих фудбалера, али и можда (не)срећном сплету околности код првог поготка, када је Сарајево било без једног играча на терену, и то штопера Милана Степанова.

Бивши репрезентативац Србије, који је овог љета стигао у Сарајево, послије једног ваздушног дуела са Ковњацким морао је ван терена због повреде главе, али није могао одмах да се врати послије указане помоћи, јер је чекао да му донесу нови дрес умјесто оног крвавог на њему.

Док је он чекао, Лех је пробио по десној страни и убацио, а Хамалаинен је био највиши у скоку и матирао Оштраковића, који истини за вољу, сноси дио одговорности због врло несигурне и лоше интервенције.

Екипа Џенана Ушчуплића била је прилично равноправан противник у првом дијелу, иако су гости стварали опасније шансе, али у другом није направила очекивани помак у игри, док Лех није одустајао од офанизвне игре.

Она му се исплатила у 62. минуту када је Даглас одлично извео слободан ударац са лијеве стране, на који је помало заспала одбрана Сарајева врло лоше реаговала. Хамалаинен је сво вријеме стајао у офсајду и рекло би се унио пометњу у екипу Сарајева. Иако није ни покушао да дође до лопте Пузигаћа је инстинктивно више пажње обратио на њега него на Томалу који му је пришао с леђа, кроз остале играче у бордо дресовима, и главом шутирао и погодио за 2:0.

Послије тога, екипа Џенана Ушчуплића, у којој је Бенко био одсјечен без употребљивих лопти, а Дуљевић потпуно непримјетан, није имала снаге за преокрет.

Да ли ће имати снаге за реваш у Познању, видјећемо за седам дана, али момци у бордо дресовима мораће много боље уколико желе да наставе са такмичењем у Европи.

САСТАВИ ЕКИПА:

САРАЈЕВО: Оштраковић, Хебибовић, Степанов, Барбарић, Стојчев (од 66. Алиспахић), Дуљевић, Цимирот, Пузигаћа, Велкоски, Бенко, Радовац

ЛЕХ: Бурић - Кеџиора, Кадар, Камински, Даглас - Тралка, Линети (од 7. Дудка) - Павловски, Хамалаинен, Ковњацки - Томала

Атмосферу су пред дуел на Кошеву наелектрисали навијачи оба клуба који су се синоћ сукобили у Вогошћи, гдје су одсјели присталице Леха, а епилог свега је 18 повријеђених особа, од којих је пола полицајаца.

Упркос свему, у Сарајево је у току дана допутовало још неколико стотина пољских навијача који су на Кошеву бодрили свој тим.

Коментари / 0

Оставите коментар