Џошуа Паркер себе пореди са Месијем и Роналдом?!

- Ако су навијачи тако наивни да могу да их убеде у нешто људи који немају везе са фудбалом, то није мој проблем - поручио је за Блицспорт првотимац Звезде Џошуа Паркер после звиждука које је доживео на "Маракани".

Фудбал 15.07.2015 | 10:20
Џошуа Паркер себе пореди са Месијем и Роналдом?!

Он у даху наставаља.

- Могу да ми звижде колико желе, али знам да када будем дао гол сви ће хтети да ми буду пријатељи... Ипак, последњи пут када сам проверавао не требају ми нови пријатељи. Ипак, то је фудбал...

Паркер сматра да навијачи нису реални.

- Одиграо сам 11 мечева за Звезду, а очекује са да на конту имам не знам колико голова. Можда су таква очекивања у Звезди јер навијачи још живе у времену од пре 20 година када очекују Лигу шампиона, али времена су друга, други су играчи, други је тренер... Нисам очекивао звиждуке, али ме не дотичу.

Он наводи примере за своју тврдњу.

- Још једном сам погледао први меч против Каирата и био сам један од бољих. Катаи је био добар, Рајковић је увек добар, а ја сам наочито добар био у другом делу. И после другог меча против Каирта, наш тренер ми је пружио руку и рекао да сам добро играо, да је задовољан.

Паркер иде толико далеко да тврди како су га се у Каирату посебно плашили.

- Ако не гледате само као просечан навијач који очекује да предриблам три играча и дам гол, мислим да сам био добар. У другом мечу су када сам добио лопту и штопер и задњи везни су кретали ка мени, а њихов менаџер је практично вриштао да пожуре јер ме је видао као опсност.

Каже да има подршку саиграча.

- Тактика им је успела и нисам уради много на том мечу, али колико сам видео није ни нико други. Мислим да навијачи не треба да се поводе за медијима и да верују свему. Они утиске о мојој игри нису стекли гледајући ме него зато што је објављено одмах после меча када су сви под утиском. Да се то тада није десило не би био овакав одијум, а сигуран сам и да нисам био најлошији појединац на мечу. Ипак, нисам љут на навијаче. Саиграчи су ми рекли да се медији додворавају публици и да не треба да се обазирем на то него само да мислим на игру и да ако навијачи желе да ми звижде, то је њихова ствар.

Ипак, када се причао о шансама он покушава да нађе оправдање.

- Знам да сам промашио две добре шансе у два меча. Знам и да смо имали само те две шансе. али зашто се онда не каже да тим није створио више шанси, него причају само о моје две прилике. Па ни Роналдо и Меси немају стоодстотан учинак и они промашују, па је логично да ћу и ја.

Такође, тамнопути нападач каже да није под притиском.

- То неће утицати на моје будуће игре. Рекао сам и када сам долазио, једини притисак који имам је онај који сам осећам. Знам да морам боље. У 11 мечева можда сам два-три одиграо добро, али још се уклапам у систем у начин живота због тога сматрам да нема разлога за звиждуцима. Било је играча који су много више и дуже играли од мене са слабијим учинком па им се није звиждало.

Како каже, Паркер ради на томе да што пре уђе у форму.

- Знам да се од мене као странца очекује више и зато не пребацујем кривицу на друге јер знам да нисам у потпуности одговорио задатку. Баш зато сам против Мордовије замолио тренера да играм иако нисам био предвиђен. Али желео сам да играм како бих што пре ушао у форму. Мислим да зато звиждуци нису у реду јер навијачи не знају целу причу, али да ће лако прихватити ако се лоше пише о мени...

Што год причао, Паркер не даје голове, а то му је посао...

- Очекујем да ћу убрзо прорадити. Ја нисам лево крило и када нападача ставите на крило треба времена да се навикне. Треба времена да се навикнем на то трчање напред- назад. Нисам дугопругаш, већ спринтер, неко ко трчи брзо а не на дуге стазе. Ипак, верујем да ћу прорадити - закључио је Паркер.

"Тренер је задовољан мојим играма"
Појавила са информација да је Џошуа Паркер на трансфер листи клуба...
- Нико ме није ставио на трансфер листу. Тренер је задовољан како играм. Желим да останем у Звезди. Ипак, то је моћ медија, да дижу прашину а да не наведу извор и онда се ствара лоша слика о мени...

У Србији се мало гледа фудбал
Паркер има критике и на рачун српског фудбала.
- У Србији је све само привидно у везу фудбала, а у ствари се све врти око медија и навијача. Ако играч игра лоше није битно ако направи пожртвован страт одмах добије аплаузе иако се меч на крају изгуби. Мало се гледа прави учинак играча. Против Мордовије је било аплауза иако смо изгубили. Знам да је био пријатељски меч, али...

"Теже ми је јер сам странац"
Репрезентативац Антигве и Барбуде сматра да му је теже јер није домаћи играч.
- Мислим да сам звиждуке добио јер сам странац... Од када сам ту нисам чуо звиждуке ни једном домаћем играчу.
Ипак, брзо се исправио.
- Добро и Орландић их је добио, али и то је било потпуно погрешно. Звиждали су му због лоших 60 минута, то је глупост. Па свако може да има лош меч - каже Паркер.

Коментари / 0

Оставите коментар