Džošua Parker sebe poredi sa Mesijem i Ronaldom?!

- Ako su navijači tako naivni da mogu da ih ubede u nešto ljudi koji nemaju veze sa fudbalom, to nije moj problem - poručio je za Blicsport prvotimac Zvezde Džošua Parker posle zvižduka koje je doživeo na "Marakani".

Fudbal 15.07.2015 | 10:20
Džošua Parker sebe poredi sa Mesijem i Ronaldom?!

On u dahu nastavalja.

- Mogu da mi zvižde koliko žele, ali znam da kada budem dao gol svi će hteti da mi budu prijatelji... Ipak, poslednji put kada sam proveravao ne trebaju mi novi prijatelji. Ipak, to je fudbal...

Parker smatra da navijači nisu realni.

- Odigrao sam 11 mečeva za Zvezdu, a očekuje sa da na kontu imam ne znam koliko golova. Možda su takva očekivanja u Zvezdi jer navijači još žive u vremenu od pre 20 godina kada očekuju Ligu šampiona, ali vremena su druga, drugi su igrači, drugi je trener... Nisam očekivao zvižduke, ali me ne dotiču.

On navodi primere za svoju tvrdnju.

- Još jednom sam pogledao prvi meč protiv Kairata i bio sam jedan od boljih. Katai je bio dobar, Rajković je uvek dobar, a ja sam naočito dobar bio u drugom delu. I posle drugog meča protiv Kairta, naš trener mi je pružio ruku i rekao da sam dobro igrao, da je zadovoljan.

Parker ide toliko daleko da tvrdi kako su ga se u Kairatu posebno plašili.

- Ako ne gledate samo kao prosečan navijač koji očekuje da predriblam tri igrača i dam gol, mislim da sam bio dobar. U drugom meču su kada sam dobio loptu i štoper i zadnji vezni su kretali ka meni, a njihov menadžer je praktično vrištao da požure jer me je vidao kao opsnost.

Kaže da ima podršku saigrača.

- Taktika im je uspela i nisam uradi mnogo na tom meču, ali koliko sam video nije ni niko drugi. Mislim da navijači ne treba da se povode za medijima i da veruju svemu. Oni utiske o mojoj igri nisu stekli gledajući me nego zato što je objavljeno odmah posle meča kada su svi pod utiskom. Da se to tada nije desilo ne bi bio ovakav odijum, a siguran sam i da nisam bio najlošiji pojedinac na meču. Ipak, nisam ljut na navijače. Saigrači su mi rekli da se mediji dodvoravaju publici i da ne treba da se obazirem na to nego samo da mislim na igru i da ako navijači žele da mi zvižde, to je njihova stvar.

Ipak, kada se pričao o šansama on pokušava da nađe opravdanje.

- Znam da sam promašio dve dobre šanse u dva meča. Znam i da smo imali samo te dve šanse. ali zašto se onda ne kaže da tim nije stvorio više šansi, nego pričaju samo o moje dve prilike. Pa ni Ronaldo i Mesi nemaju stoodstotan učinak i oni promašuju, pa je logično da ću i ja.

Takođe, tamnoputi napadač kaže da nije pod pritiskom.

- To neće uticati na moje buduće igre. Rekao sam i kada sam dolazio, jedini pritisak koji imam je onaj koji sam osećam. Znam da moram bolje. U 11 mečeva možda sam dva-tri odigrao dobro, ali još se uklapam u sistem u način života zbog toga smatram da nema razloga za zvižducima. Bilo je igrača koji su mnogo više i duže igrali od mene sa slabijim učinkom pa im se nije zviždalo.

Kako kaže, Parker radi na tome da što pre uđe u formu.

- Znam da se od mene kao stranca očekuje više i zato ne prebacujem krivicu na druge jer znam da nisam u potpunosti odgovorio zadatku. Baš zato sam protiv Mordovije zamolio trenera da igram iako nisam bio predviđen. Ali želeo sam da igram kako bih što pre ušao u formu. Mislim da zato zvižduci nisu u redu jer navijači ne znaju celu priču, ali da će lako prihvatiti ako se loše piše o meni...

Što god pričao, Parker ne daje golove, a to mu je posao...

- Očekujem da ću ubrzo proraditi. Ja nisam levo krilo i kada napadača stavite na krilo treba vremena da se navikne. Treba vremena da se naviknem na to trčanje napred- nazad. Nisam dugoprugaš, već sprinter, neko ko trči brzo a ne na duge staze. Ipak, verujem da ću proraditi - zaključio je Parker.

"Trener je zadovoljan mojim igrama"
Pojavila sa informacija da je Džošua Parker na transfer listi kluba...
- Niko me nije stavio na transfer listu. Trener je zadovoljan kako igram. Želim da ostanem u Zvezdi. Ipak, to je moć medija, da dižu prašinu a da ne navedu izvor i onda se stvara loša slika o meni...

U Srbiji se malo gleda fudbal
Parker ima kritike i na račun srpskog fudbala.
- U Srbiji je sve samo prividno u vezu fudbala, a u stvari se sve vrti oko medija i navijača. Ako igrač igra loše nije bitno ako napravi požrtvovan strat odmah dobije aplauze iako se meč na kraju izgubi. Malo se gleda pravi učinak igrača. Protiv Mordovije je bilo aplauza iako smo izgubili. Znam da je bio prijateljski meč, ali...

"Teže mi je jer sam stranac"
Reprezentativac Antigve i Barbude smatra da mu je teže jer nije domaći igrač.
- Mislim da sam zvižduke dobio jer sam stranac... Od kada sam tu nisam čuo zvižduke ni jednom domaćem igraču.
Ipak, brzo se ispravio.
- Dobro i Orlandić ih je dobio, ali i to je bilo potpuno pogrešno. Zviždali su mu zbog loših 60 minuta, to je glupost. Pa svako može da ima loš meč - kaže Parker.

Komentari / 0

Ostavite komentar