На удару Специјалне везе Србије и Српске?

Уставно правна комисија Представничког вијећа Парламентарне скупштине БиХ скинула је данас са Дневног реда Иницијативу посланика СДП-а Дениса Бећировића којом тражи да Представничко вијеће разматра Споразум о специјалним и паралелним везама Републике Српске и Србије,са посебним освртом на,како је навео,поштовање суверенитета и територијалног интегритета БиХ.

Босна и Херцеговина 14.07.2015 | 20:24
На удару Специјалне везе Србије и Српске?

Иницијативи су се успротивили српски чланови комисије,али и неколико Бошњака и Хрвата.

,,Парламентарна скупштина БиХ не може и не треба разматрати Споразум о специјалним везама Српске и Србије јер то није њена надлежност већ је то по Уставу и Дејтону право Републике Српске'',сматрају српски посланици.

Александра Пандуревић из СДС-а пита има ли краја глупостима и безобразлуку Дениса Бећировића?

,,Бећировић има пироманске иницијативе које треба да запале ову земљу.Последица такве пироманске политике је оно што се десило у Поточарима и што је могло имати далеко трагичније последице по регион.То је могло запалити балкабско буре барута'',каже Пандуревић.

,,Расправа у Парламентарној скупштини БиХ о специјалним и паралелним везама Српске и Србије само би додатно погоршала односе БиХ и Србије'',истиче посланик СНСД-а Лазар Продановић и додаје:

,,Република Српска само користи своје дејтонско и уставно право да развија специјалне и паралелне односе са Србијом и то ће чинити и даље и то много јаче него до сада''.

,,Умјесто да поднесе иницијативу која би ријешила економске и социјалне проблеме Бећировић се поново одлучио за политичко препуцавање које ће изазвати нове сукобе у БиХ'', сматра посланик НДП-а Момчило Новаковић и упозорава:

,,Ово је још један покушај злоупотребе Парламентарне скупштине за рјешавање личних фрустрација.Наравно да такву иницијативу не можемо и никада нећемо подржати,поготово након онога што се десило премијеру Вучићу у Сребреници''.

Предлагач иницијативе Денис Бећировић није желио коментарисати одбијање његове иницијативе,видно љут што су,осим српских посланика,против иницијативе били и лидер ДФ-а Жељко Комшић и посланик СББ-а Дамир Арнаут.

Иницијативу је једино подржао Шефик Џаферовић из СДА,који такође није коментарисао Иницијативу али му је Александра Пандуревић поручила.

,,СДА не траба да даје подршку пироманским иницијативама Дениса Бећировића од којег очекујем да ускоро пусти браду,скрати панталоне и прикључи се вахабијском покрету''.

Српски посланици упозоравају да се Бећировић игра ватром.

,,Био је коловођа потписивања петиције упућене Уједињеним нацијама,приказујући то као став Представничког вијећа иако је то само став бошњачких и дијела Хрватских посланика.То је омаловажавање и негирање воље српског народа'',поручила је посланик СДС-а Александра Пандуревић и подсјетила шта се десило након омаловажавања и негирања српског народа у тој истој згради 1992.године.

(БН ТВ)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Карадоз

14.07.2015 18:25

Питање је ста Балканци подразумјевају под специјалне везе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

борс

14.07.2015 18:38

Напред србски посланици на крају без јавности ви сте за

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јово

14.07.2015 18:50

Само уједињени посланици из РС могу застити њене интерсе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

xxx

14.07.2015 18:52

Додик немозе сверцовати, нема везе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спец Везе

14.07.2015 18:58

Не дирајте спец везе, оне исисавају новац из РС у Србију. Денисе безобразан си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тигар

14.07.2015 19:12

Браво Јово једини паметан цовјек само слога србина спасава. ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

14.07.2015 19:55

"Тигар" и "Јово", само Закон о поријеклу имовине Србина спасава! Вас двојица нећете успјети протурити тезу да се СДС треба приклонити СНСДу и подржати оно што треба додику! И организованом криминалу Србије. Ова гарнитура СДСа ће све учинити да додик одговара за све што је урадио овом народу а рекли су, "Никад више с СНСД сектом".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезару од Јове

15.07.2015 06:10

Ако буде како ти казес идуце године неце бити ни РС ни специјалних веза! Власт се добија на изборима!

Name

све је јасно

14.07.2015 19:59

Бећировић покушава дестабилизовати регион да би се спасили зликовци који су нас уништили. Ово све иде од додика и Бакира а бећиревић је само бакирова подрепна мува.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неимар са

14.07.2015 20:53

Само нас Додик нас србски Путин мозе данас спаси

Name

Мундир

14.07.2015 20:36

Само Додик нас мозе извести на прави пут!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

14.07.2015 21:00

А кад це Бецировиц да покрене питање везе измадју Бих и Ид видјели смо прије неки дан резултате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цезар

14.07.2015 22:43

Ова мала, Пандуревић, нема длаке на језику. Такав посланик и треба бити! Једино још да се избори да се свим посланицима смање безобразно високе плате. И она је онда за мене идеалан посланик! Гласаћу за њу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

предлагач Денис

14.07.2015 23:11

Надобудни Бећировић себе замишља као вођу у замишљеном рату до једнонационалне државе БиХ. Његов народ добио име , добио језик само нема државу . Направиће је туђи синови , који треба да изгину , а он ће послије изаћи из неке 'дебеле хладовине' у којој је провео рат да , влада . Малоумно , заиста !

ОДГОВОРИТЕ
Name

баш баш

15.07.2015 07:07

Браво "предлагач Денис", момци треба да гину да би шљам остао у фотељама. Ни по једној другој основи не могу, јер не вриједе колико ни црно под ноктима.

ОДГОВОРИТЕ