Na udaru Specijalne veze Srbije i Srpske?

Ustavno pravna komisija Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH skinula je danas sa Dnevnog reda Inicijativu poslanika SDP-a Denisa Bećirovića kojom traži da Predstavničko vijeće razmatra Sporazum o specijalnim i paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije,sa posebnim osvrtom na,kako je naveo,poštovanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Bosna i Hercegovina 14.07.2015 | 20:24
Na udaru Specijalne veze Srbije i Srpske?

Inicijativi su se usprotivili srpski članovi komisije,ali i nekoliko Bošnjaka i Hrvata.

,,Parlamentarna skupština BiH ne može i ne treba razmatrati Sporazum o specijalnim vezama Srpske i Srbije jer to nije njena nadležnost već je to po Ustavu i Dejtonu pravo Republike Srpske'',smatraju srpski poslanici.

Aleksandra Pandurević iz SDS-a pita ima li kraja glupostima i bezobrazluku Denisa Bećirovića?

,,Bećirović ima piromanske inicijative koje treba da zapale ovu zemlju.Posledica takve piromanske politike je ono što se desilo u Potočarima i što je moglo imati daleko tragičnije posledice po region.To je moglo zapaliti balkabsko bure baruta'',kaže Pandurević.

,,Rasprava u Parlamentarnoj skupštini BiH o specijalnim i paralelnim vezama Srpske i Srbije samo bi dodatno pogoršala odnose BiH i Srbije'',ističe poslanik SNSD-a Lazar Prodanović i dodaje:

,,Republika Srpska samo koristi svoje dejtonsko i ustavno pravo da razvija specijalne i paralelne odnose sa Srbijom i to će činiti i dalje i to mnogo jače nego do sada''.

,,Umjesto da podnese inicijativu koja bi riješila ekonomske i socijalne probleme Bećirović se ponovo odlučio za političko prepucavanje koje će izazvati nove sukobe u BiH'', smatra poslanik NDP-a Momčilo Novaković i upozorava:

,,Ovo je još jedan pokušaj zloupotrebe Parlamentarne skupštine za rješavanje ličnih frustracija.Naravno da takvu inicijativu ne možemo i nikada nećemo podržati,pogotovo nakon onoga što se desilo premijeru Vučiću u Srebrenici''.

Predlagač inicijative Denis Bećirović nije želio komentarisati odbijanje njegove inicijative,vidno ljut što su,osim srpskih poslanika,protiv inicijative bili i lider DF-a Željko Komšić i poslanik SBB-a Damir Arnaut.

Inicijativu je jedino podržao Šefik Džaferović iz SDA,koji takođe nije komentarisao Inicijativu ali mu je Aleksandra Pandurević poručila.

,,SDA ne traba da daje podršku piromanskim inicijativama Denisa Bećirovića od kojeg očekujem da uskoro pusti bradu,skrati pantalone i priključi se vahabijskom pokretu''.

Srpski poslanici upozoravaju da se Bećirović igra vatrom.

,,Bio je kolovođa potpisivanja peticije upućene Ujedinjenim nacijama,prikazujući to kao stav Predstavničkog vijeća iako je to samo stav bošnjačkih i dijela Hrvatskih poslanika.To je omalovažavanje i negiranje volje srpskog naroda'',poručila je poslanik SDS-a Aleksandra Pandurević i podsjetila šta se desilo nakon omalovažavanja i negiranja srpskog naroda u toj istoj zgradi 1992.godine.

(BN TV)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Karadoz

14.07.2015 18:25

Pitanje je sta Balkanci podrazumjevaju pod specijalne veze...

ODGOVORITE
Name

bors

14.07.2015 18:38

Napred srbski poslanici na kraju bez javnosti vi ste za

ODGOVORITE
Name

Jovo

14.07.2015 18:50

Samo ujedinjeni poslanici iz RS mogu zastiti njene interse!

ODGOVORITE
Name

xxx

14.07.2015 18:52

Dodik nemoze svercovati, nema veze.

ODGOVORITE
Name

Spec Veze

14.07.2015 18:58

Ne dirajte spec veze, one isisavaju novac iz RS u Srbiju. Denise bezobrazan si.

ODGOVORITE
Name

tigar

14.07.2015 19:12

Bravo Jovo jedini pametan covjek samo sloga srbina spasava. ...

ODGOVORITE
Name

Cezar

14.07.2015 19:55

"Tigar" i "Jovo", samo Zakon o porijeklu imovine Srbina spasava! Vas dvojica nećete uspjeti proturiti tezu da se SDS treba prikloniti SNSDu i podržati ono što treba dodiku! I organizovanom kriminalu Srbije. Ova garnitura SDSa će sve učiniti da dodik odgovara za sve što je uradio ovom narodu a rekli su, "Nikad više s SNSD sektom".

ODGOVORITE
Name

Cezaru od Jove

15.07.2015 06:10

Ako bude kako ti kazes iduce godine nece biti ni RS ni specijalnih veza! Vlast se dobija na izborima!

Name

sve je jasno

14.07.2015 19:59

Bećirović pokušava destabilizovati region da bi se spasili zlikovci koji su nas uništili. Ovo sve ide od dodika i Bakira a bećirević je samo bakirova podrepna muva.

ODGOVORITE
Name

neimar sa

14.07.2015 20:53

Samo nas Dodik nas srbski Putin moze danas spasi

Name

Mundir

14.07.2015 20:36

Samo Dodik nas moze izvesti na pravi put!

ODGOVORITE
Name

Md

14.07.2015 21:00

A kad ce Becirovic da pokrene pitanje veze izmadju Bih i Id vidjeli smo prije neki dan rezultate

ODGOVORITE
Name

Cezar

14.07.2015 22:43

Ova mala, Pandurević, nema dlake na jeziku. Takav poslanik i treba biti! Jedino još da se izbori da se svim poslanicima smanje bezobrazno visoke plate. I ona je onda za mene idealan poslanik! Glasaću za nju!

ODGOVORITE
Name

predlagač Denis

14.07.2015 23:11

Nadobudni Bećirović sebe zamišlja kao vođu u zamišljenom ratu do jednonacionalne države BiH. Njegov narod dobio ime , dobio jezik samo nema državu . Napraviće je tuđi sinovi , koji treba da izginu , a on će poslije izaći iz neke 'debele hladovine' u kojoj je proveo rat da , vlada . Maloumno , zaista !

ODGOVORITE
Name

baš baš

15.07.2015 07:07

Bravo "predlagač Denis", momci treba da ginu da bi šljam ostao u foteljama. Ni po jednoj drugoj osnovi ne mogu, jer ne vrijede koliko ni crno pod noktima.

ODGOVORITE