Турковић тражи изузеће тужиоца Михајловића

Зијад Турковић (49), који је правоснажно осуђен на 40 година робије због бруталних убистава и осталих тешких кривичних дјела, затражио је данас у Суду БиХ изузеће тужиоца Боже Михајловића у предмету који се против њега води због напада на полицајца, а који се прошло љето догодио у притворској јединици Суда БиХ.

Босна и Херцеговина 13.07.2015 | 20:27
Турковић тражи изузеће тужиоца Михајловића

Турковић је устврдио да овај захтјев подноси јер је раније, како тврди, имао сукоб са тужиоцем.

"Михајловић је у добрим односима са Исљамом Календером, који је био свједок покајник у предмету у којем сам осуђен. Због тога смо имали сукоб, а осим тога ова оптужница против мене је монтирана", устврдио је Турковић.

Баш због овог његовог захтјева одгођено је и рочиште на којем је оптужени требало да се изјасни о кривици по овој оптужници.

Фахрија Каркин, Турковићев адвокат по службеној дужности, замолио је Станишу Глухајића, судију за претходно саслушање Суда БиХ, да снимак са рочишта буде прослијеђен Тужилаштву.

"Молим да се снимак на компакт диску прослиједи главном тужиоцу Горану Салиховићу како би се он изјаснио о захтјеву за изузеће тужиоца Боже Михајловића", навео је Каркин.

Турковића нова оптужница терети да је 10. јуна прошле године ударио полицајца и лакше га повриједио. Тај инцидент се догодио када су га чувари повели у ТВ салу како би гледао утакмицу са осталим притвореницима.

Такође је наведено и да су након напада остали полицајци успјели да савладају оптуженог, те га одведу у ћелију, али је он тада поново покушао да удари истог полицајца.

Притом га оптужница терети и да је 20. марта ове године, током примања посјете, напао, на националној основи вријеђао истог полицајца и пријетио му, те да је пријетио и управнику Притворске јединице Суда БиХ.

Подсјетимо, злочиначка организација Зијада Турковића је и у другостепеном поступку пред Судом БиХ, прољетос, проглашена кривом, тако да је њему потврђена казна од 40 година затвора, од укупно 95 година, колико је добила цијела група.

Та пресуда уједно је и казна за ову групу због бруталне ликвидације Митхата Мекића и његове трудне супруге Лусије Салас-Кортез, те убиства Марија Толића и Вернера Ајдарија, као и за пљачке сарајевског аеродрома, одакле је украдено 2,5 милиона КМ, те због осталих кривичних дјела.

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Милиција

13.07.2015 19:13

Мало брате,мало

ОДГОВОРИТЕ
Name

_

13.07.2015 20:27

Само двије добре кугле од по 10 кг на обе ноге, на кратком ланцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

плави грујица

14.07.2015 06:50

Све један лопов тврди да им је намјештено и монтирано. Питам се само зашто и како је то могуће?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пенолог

26.07.2015 09:17

Откуд право овом необразованом злотвору да коментарисе цеститост судија и тузилаца. И ста му уосталом знаци да ли це или не бити осудјен за напад на ОСЛ. Он ионако никада зив неце изаци из затвора.Теско да це дозивети 85 година старости.

ОДГОВОРИТЕ