Извињење недовољно, потребно хапшење

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је, поводом напада на премијера Александра Вучића у Поточарима, да није довољно само извињење члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића и вербална осуда, већ хапшење нападача и организатора.

Србија 13.07.2015 | 07:25
Извињење недовољно, потребно хапшење

"Захтевамо комплетну истрагу. И не само истрагу без резултата, већ хапшење и то не само директних извршилаца, већ и организатора. Ово је био покушаја убиства и линч премијера једне државе", рекао је Дачић за данашњи Курир.

Дачић је оценио да је скандалозна и провокација изјава директора Дирекције за коордонацију полицијских тела БиХ Мирсада Вилића да је одговорност пре свега на премијеровој пратњи.

"Тражимо да се њихови државни органи покажу на делу. Овим се показало да су сви државни органи у БиХ, задужени за безбедност комеморације у Поточарима, пали на испиту", навео је он.

"Они су били организатори скупа и нису смели да дозволе да се било шта деси. Када нама неко дође у посету, ми смо одговорни. Изјава њиховог директора је скандалозна и очекујем да се неко од ње огради", рекао је Дачић.

Шеф српске дипломатије је поновио да је због напада у Поточарима наш амбасадор у БиХ лично предао демарш Министарству спољних послова БиХ и нагласио да се уопште не разматра могућност повлачења амбасадора Србије у Сарајеву.

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

пунпадзија

13.07.2015 05:44

У кругу мезарија су биле одговорне федералне снаге и све њихове агенције а ван зице ограде ту је српска полиција била и нико није крено за Вуцицем јер би добили. То треба знат!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЕРАФИМ

13.07.2015 05:46

Многи мисле да има сузивота????? Ја казем да га висе нема!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па јест

13.07.2015 06:05

А ста це бити ако не идентификују и похапсе поциниоце и њихове налогодавце. НАРАВНО НИСТА. И наставицемо да зивимо ко да се ниста није догодило...и заборавити ко да ниста није ни било. јадни сте ви политицари који водите дрзаву и народ .... У ПРОПАСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

бн

13.07.2015 06:07

Тако је само хапшење багре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славко

13.07.2015 06:30

Ппусти Дацицу даљег затезања а Албанци када возају дронове по Београду како се то могло десити?

Name

Мило

13.07.2015 10:46

Ти упоредујес дронове са нападом на премијера. Телецу памет имас.

Name

Серафим

13.07.2015 06:23

Босњаци су каменовали своје мртве а усто покусали атентат или линцовање до смрти Србског премијера који се одазвао на позивницу организатора итд. Треба да се направи детаљна истрага пронадје организатор и похапсе уцесници те на тај нацин да се да до знања да никоме висе тако несто не падне на памет, а не да се игнорисе или прикрије па да народ плаца и сноси последице јер то је лицило на повод за рат у Босни када су у црквеној Порти у Сарајеву ти исти тада муслимани а сада Босњаци напали на српске сватове и убили ја мислим да се звао Никола Гардовиц и то је био повод за рат у Босни, исто да су убили Вуцица поново би се заратило, јер је народ наорузан до зуба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мике

13.07.2015 06:54

Мене једно занима засто се на лицу мјеста нису пихапсили ти људи И гдје је заврсио онај дебели сто га полиција свезала. Како казу стари Гвоздзе се кује док је врело.

Name

Реални Рале

13.07.2015 06:46

Атентат и покушај убиства ципелом и пластичном фласом!?И то организовано?хаха,ма дајте молим вас..У вријеме кад сваки клинац из средње школе има макар пиштољ,неко ће организовати атентат патиком и то старком хахаха..Монтy Пеyтон се наставља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хапис

13.07.2015 06:49

Дациц ко мало дијете,ко јос кога хапси на овим просторима,код вас у Србији Мисковиц и Дјуриц слободно сетају,нас биснисмен и кум и кримос Миле Радиц станује у Београду а милииција РС га трази,па ухапсите га да видимо како та хапсења изгледају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучић

13.07.2015 06:56

Па нећемо сад јавно у Четнике а требамо у Европу какав покушај убиства? Треба се истрага извршити и све организаторе похапсити и казнити да се не би дешавало убудуће како си ти Ивица замислио требали смо заратовати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истрага

13.07.2015 07:47

Као прво, свако прво лице за обезбјеђење из сваке службе да да оставку одмах и да му се забрани било какав даљи рад у јавним установама па макар и у обданишту. Као друго, Бакир да да оставку јер је лично гарантовао да инцидената неће бити (као и Лукач, али он је обухваћен у првој ставци). Треће, пронаћи нападаче и казнити их у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ивица

13.07.2015 07:52

Чувај те се малих људи, то да ваља нарасло би :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрзим Босну

13.07.2015 07:59

За овога што написа да је Вучић. У Четнике него шта. Да нећемо можда у вехабије,терористе, исламисте, џихадисте? Да си ти човјек и људско биће потписао би се како треба а не да се кријеш и ти а и твоји јањичари иза српских имена и презимена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

туто бугарин

13.07.2015 08:08

Дај Дачићу смири се ти и твој Вучић нас и тјерате у пропаст што нас силите да живимо са муџахединима. Тјерали сте ви Србијанци и Србе из Републике Српске Книнске Крајине да живе са Хрватима па не видим данас те Србе што најбоља имања оставише душману да користи. Тјерали сте и Србе са Косова да живе са шиптарима па ваљда сви виде колико их је данас и шта би са Косовом. Најбоље је да не долазите овамо и да нас оставите на миру у Републици Српској. Да вас из Србије нема Српска Република већ одавно била држава. Ови муслимани да су паметни дочекивали би вас са цвијећем колико их волите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

маја

13.07.2015 09:39

Да се казњавају и не пустају лопови на слободу до оваквих глупости не бих досло.Све је ово у рукама политицара.Казнимо себе па онда криминалце и заједницу Дацицу.

Name

Сноуден

13.07.2015 09:38

Ето двојица су вец морала да буду ухапсена онај акредитовани који је био испред меморијалног центра тај је могао да унесе орузје експлозив све све је знао тај и овај Бакиров изасланик Асим.Али је пропуста много у раду у самој дирекцији за координацију полициски тијела ција је надлезност ОБЕЗБЕДЈЕЊЕ МЕМОРИЈАЛНОГ ЦРНТРА!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мд

13.07.2015 11:28

Не мозе Изетбеговиц ухапсити себе ко це водити хајку против Срба,а кад би поцели хапсити нема довољно затвора били би пуни као брод,и као треце не хапсе злоцинце који су клали и вадили оци као сто је Ориц,Силајдјиц,Дивљак,Ганиц и остали талибани а да хапсе због пар каменица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

који закон

13.07.2015 15:09

И ти , вала , Ивице к'о да си сад пао с Марса ! Ко да ухапси нападаче кад им је тако наређено ? Ко да ухапси организаторе , кад изнад њих нема више нико ! Клинтон , Олбрајт и остали , се праве да не виде ништа , настављају церемонију , да што прије оду на ћевапе ... реис ул-улема се дере на микрофон да забашури ствар... и све то , док добронамјерног госта ,државника једне земље 'ћера' побјешњели народ по шумама и гудурама "Меморијалног центра".Ово није никаква држава , ово је Бакирова 'мераја' и баш се чудим да и тебе није звао...'нако...

ОДГОВОРИТЕ