Izvinjenje nedovoljno, potrebno hapšenje

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je, povodom napada na premijera Aleksandra Vučića u Potočarima, da nije dovoljno samo izvinjenje člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića i verbalna osuda, već hapšenje napadača i organizatora.

Srbija 13.07.2015 | 07:25
Izvinjenje nedovoljno, potrebno hapšenje

"Zahtevamo kompletnu istragu. I ne samo istragu bez rezultata, već hapšenje i to ne samo direktnih izvršilaca, već i organizatora. Ovo je bio pokušaja ubistva i linč premijera jedne države", rekao je Dačić za današnji Kurir.

Dačić je ocenio da je skandalozna i provokacija izjava direktora Direkcije za koordonaciju policijskih tela BiH Mirsada Vilića da je odgovornost pre svega na premijerovoj pratnji.

"Tražimo da se njihovi državni organi pokažu na delu. Ovim se pokazalo da su svi državni organi u BiH, zaduženi za bezbednost komemoracije u Potočarima, pali na ispitu", naveo je on.

"Oni su bili organizatori skupa i nisu smeli da dozvole da se bilo šta desi. Kada nama neko dođe u posetu, mi smo odgovorni. Izjava njihovog direktora je skandalozna i očekujem da se neko od nje ogradi", rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije je ponovio da je zbog napada u Potočarima naš ambasador u BiH lično predao demarš Ministarstvu spoljnih poslova BiH i naglasio da se uopšte ne razmatra mogućnost povlačenja ambasadora Srbije u Sarajevu.

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

punpadzija

13.07.2015 05:44

U krugu mezarija su bile odgovorne federalne snage i sve njihove agencije a van zice ograde tu je srpska policija bila i niko nije kreno za Vucicem jer bi dobili. To treba znat!!!

ODGOVORITE
Name

SERAFIM

13.07.2015 05:46

Mnogi misle da ima suzivota????? Ja kazem da ga vise nema!!!!!

ODGOVORITE
Name

Pa jest

13.07.2015 06:05

A sta ce biti ako ne identifikuju i pohapse pocinioce i njihove nalogodavce. NARAVNO NISTA. I nastavicemo da zivimo ko da se nista nije dogodilo...i zaboraviti ko da nista nije ni bilo. jadni ste vi politicari koji vodite drzavu i narod .... U PROPAST

ODGOVORITE
Name

bn

13.07.2015 06:07

Tako je samo hapšenje bagre.

ODGOVORITE
Name

Slavko

13.07.2015 06:30

Ppusti Dacicu daljeg zatezanja a Albanci kada vozaju dronove po Beogradu kako se to moglo desiti?

Name

Milo

13.07.2015 10:46

Ti uporedujes dronove sa napadom na premijera. Telecu pamet imas.

Name

Serafim

13.07.2015 06:23

Bosnjaci su kamenovali svoje mrtve a usto pokusali atentat ili lincovanje do smrti Srbskog premijera koji se odazvao na pozivnicu organizatora itd. Treba da se napravi detaljna istraga pronadje organizator i pohapse ucesnici te na taj nacin da se da do znanja da nikome vise tako nesto ne padne na pamet, a ne da se ignorise ili prikrije pa da narod placa i snosi posledice jer to je licilo na povod za rat u Bosni kada su u crkvenoj Porti u Sarajevu ti isti tada muslimani a sada Bosnjaci napali na srpske svatove i ubili ja mislim da se zvao Nikola Gardovic i to je bio povod za rat u Bosni, isto da su ubili Vucica ponovo bi se zaratilo, jer je narod naoruzan do zuba.

ODGOVORITE
Name

mike

13.07.2015 06:54

Mene jedno zanima zasto se na licu mjesta nisu pihapsili ti ljudi I gdje je zavrsio onaj debeli sto ga policija svezala. Kako kazu stari Gvozdze se kuje dok je vrelo.

Name

Realni Rale

13.07.2015 06:46

Atentat i pokušaj ubistva cipelom i plastičnom flasom!?I to organizovano?haha,ma dajte molim vas..U vrijeme kad svaki klinac iz srednje škole ima makar pištolj,neko će organizovati atentat patikom i to starkom hahaha..Monty Peyton se nastavlja

ODGOVORITE
Name

Hapis

13.07.2015 06:49

Dacic ko malo dijete,ko jos koga hapsi na ovim prostorima,kod vas u Srbiji Miskovic i Djuric slobodno setaju,nas bisnismen i kum i krimos Mile Radic stanuje u Beogradu a miliicija RS ga trazi,pa uhapsite ga da vidimo kako ta hapsenja izgledaju.

ODGOVORITE
Name

Vučić

13.07.2015 06:56

Pa nećemo sad javno u Četnike a trebamo u Evropu kakav pokušaj ubistva? Treba se istraga izvršiti i sve organizatore pohapsiti i kazniti da se ne bi dešavalo ubuduće kako si ti Ivica zamislio trebali smo zaratovati.

ODGOVORITE
Name

Istraga

13.07.2015 07:47

Kao prvo, svako prvo lice za obezbjeđenje iz svake službe da da ostavku odmah i da mu se zabrani bilo kakav dalji rad u javnim ustanovama pa makar i u obdaništu. Kao drugo, Bakir da da ostavku jer je lično garantovao da incidenata neće biti (kao i Lukač, ali on je obuhvaćen u prvoj stavci). Treće, pronaći napadače i kazniti ih u skladu sa zakonom.

ODGOVORITE
Name

ivica

13.07.2015 07:52

Čuvaj te se malih ljudi, to da valja naraslo bi :)

ODGOVORITE
Name

Mrzim Bosnu

13.07.2015 07:59

Za ovoga što napisa da je Vučić. U Četnike nego šta. Da nećemo možda u vehabije,teroriste, islamiste, džihadiste? Da si ti čovjek i ljudsko biće potpisao bi se kako treba a ne da se kriješ i ti a i tvoji janjičari iza srpskih imena i prezimena.

ODGOVORITE
Name

tuto bugarin

13.07.2015 08:08

Daj Dačiću smiri se ti i tvoj Vučić nas i tjerate u propast što nas silite da živimo sa mudžahedinima. Tjerali ste vi Srbijanci i Srbe iz Republike Srpske Kninske Krajine da žive sa Hrvatima pa ne vidim danas te Srbe što najbolja imanja ostaviše dušmanu da koristi. Tjerali ste i Srbe sa Kosova da žive sa šiptarima pa valjda svi vide koliko ih je danas i šta bi sa Kosovom. Najbolje je da ne dolazite ovamo i da nas ostavite na miru u Republici Srpskoj. Da vas iz Srbije nema Srpska Republika već odavno bila država. Ovi muslimani da su pametni dočekivali bi vas sa cvijećem koliko ih volite.

ODGOVORITE
Name

maja

13.07.2015 09:39

Da se kaznjavaju i ne pustaju lopovi na slobodu do ovakvih gluposti ne bih doslo.Sve je ovo u rukama politicara.Kaznimo sebe pa onda kriminalce i zajednicu Dacicu.

Name

Snouden

13.07.2015 09:38

Eto dvojica su vec morala da budu uhapsena onaj akreditovani koji je bio ispred memorijalnog centra taj je mogao da unese oruzje eksploziv sve sve je znao taj i ovaj Bakirov izaslanik Asim.Ali je propusta mnogo u radu u samoj direkciji za koordinaciju policiski tijela cija je nadleznost OBEZBEDJENJE MEMORIJALNOG CRNTRA!!!!!!

ODGOVORITE
Name

Md

13.07.2015 11:28

Ne moze Izetbegovic uhapsiti sebe ko ce voditi hajku protiv Srba,a kad bi poceli hapsiti nema dovoljno zatvora bili bi puni kao brod,i kao trece ne hapse zlocince koji su klali i vadili oci kao sto je Oric,Silajdjic,Divljak,Ganic i ostali talibani a da hapse zbog par kamenica.

ODGOVORITE
Name

koji zakon

13.07.2015 15:09

I ti , vala , Ivice k'o da si sad pao s Marsa ! Ko da uhapsi napadače kad im je tako naređeno ? Ko da uhapsi organizatore , kad iznad njih nema više niko ! Klinton , Olbrajt i ostali , se prave da ne vide ništa , nastavljaju ceremoniju , da što prije odu na ćevape ... reis ul-ulema se dere na mikrofon da zabašuri stvar... i sve to , dok dobronamjernog gosta ,državnika jedne zemlje 'ćera' pobješnjeli narod po šumama i gudurama "Memorijalnog centra".Ovo nije nikakva država , ovo je Bakirova 'meraja' i baš se čudim da i tebe nije zvao...'nako...

ODGOVORITE