Супер куп: Локомотива ''пала'' на пенале од Зенита!

Суперкуп Зенита за „клинце из блока“ Аршавина и Кержакова! Шампион Русије савладао Локомотиву после бољег извођења једанаестераца 4:2 (1:1, 0:1).

Фудбал 13.07.2015 | 08:20
Супер куп: Локомотива ''пала'' на пенале од Зенита!

Зенит је победник Суперкупа Русије! Шампионски тим из Санкт Петербурга савладао је прошлогодишњег победника Купа московску Локомотиву у финалу одиграном на Петровски стадиону након бољег извођења једанаестераца - 4:2 (1:1, 0:1).

Била је ово емотивна утакмица за све навијаче Зенита, који су се опростили од својих легенди Александра Кержакова и Андреја Аршавина и испратили их из клуба лепом кореографијом и транспарентом „Клинци из нашег блока“.

Занимљив меч одиграли су велики ривали у Санкт Петербургу, а гости су повели већ у 28. минуту. Сенегалац Баје Омар Нијасе искористио је лоше постављену офсајд замку домаћина и из близине матирао Лодигина за по мало шокантну предност Локомотиве од 1:0.

Зенит је више нападао на овом мечу, имао је иницијативу, али је московски тим са нашим Пејчиновићем и Хрватом Ћорлуком у дефанзиви успешно одолевао. Ипак, упорност се исплатила екипи из Санкт Петербурга, пошто је у 83. минуту Смољников искористио центаршут Хулка са леве стране и поравнао резултат на 1:1.

Тим голом је утакмица отишла у продужетке, а у додатних 30 минута видели смо велику борбу, која није зачињена головима, па је победник одлучен са беле тачке. Тамо су играчи Зенита били смиренији, само је Шатов промашио, док су у табору гостију непрецизни били Григорјев и Ћорлука, што их је одвело у пораз и донело екипи Андреа Виљаша Боаша четврти трофеј Суперкупа Русије у клупској историји.

Коментари / 0

Оставите коментар