Super kup: Lokomotiva ''pala'' na penale od Zenita!

Superkup Zenita za „klince iz bloka“ Aršavina i Keržakova! Šampion Rusije savladao Lokomotivu posle boljeg izvođenja jedanaesteraca 4:2 (1:1, 0:1).

Fudbal 13.07.2015 | 08:20
Super kup: Lokomotiva ''pala'' na penale od Zenita!

Zenit je pobednik Superkupa Rusije! Šampionski tim iz Sankt Peterburga savladao je prošlogodišnjeg pobednika Kupa moskovsku Lokomotivu u finalu odigranom na Petrovski stadionu nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca - 4:2 (1:1, 0:1).

Bila je ovo emotivna utakmica za sve navijače Zenita, koji su se oprostili od svojih legendi Aleksandra Keržakova i Andreja Aršavina i ispratili ih iz kluba lepom koreografijom i transparentom „Klinci iz našeg bloka“.

Zanimljiv meč odigrali su veliki rivali u Sankt Peterburgu, a gosti su poveli već u 28. minutu. Senegalac Baje Omar Nijase iskoristio je loše postavljenu ofsajd zamku domaćina i iz blizine matirao Lodigina za po malo šokantnu prednost Lokomotive od 1:0.

Zenit je više napadao na ovom meču, imao je inicijativu, ali je moskovski tim sa našim Pejčinovićem i Hrvatom Ćorlukom u defanzivi uspešno odolevao. Ipak, upornost se isplatila ekipi iz Sankt Peterburga, pošto je u 83. minutu Smoljnikov iskoristio centaršut Hulka sa leve strane i poravnao rezultat na 1:1.

Tim golom je utakmica otišla u produžetke, a u dodatnih 30 minuta videli smo veliku borbu, koja nije začinjena golovima, pa je pobednik odlučen sa bele tačke. Tamo su igrači Zenita bili smireniji, samo je Šatov promašio, dok su u taboru gostiju neprecizni bili Grigorjev i Ćorluka, što ih je odvelo u poraz i donelo ekipi Andrea Viljaša Boaša četvrti trofej Superkupa Rusije u klupskoj istoriji.

Komentari / 0

Ostavite komentar