Ел Чапо право из ћелије у тунел од 1,5 км

Мексичке власти откриле су тунел, дужине више од 1,5 километара, који је краљ дроге Хоакин "Ел Чапо" Гусман искористио да побегне из затвора. Како је саопштио комесар за националну безбедност Мексика Монте Алехандро Рубидо, тунел, чији се почетак налазио у његовој ћелији, водио је до једне зграде изван зидина затвора.

Свијет 12.07.2015 | 19:51
Ел Чапо право из ћелије у тунел од 1,5 км

Осамнаест људи је пребачено у Мексико сити ради испитивања у вези Гусмановог бекства, додао је Рубидо, а пренео Ројтерс.

Раније у току дана власти су саопштиле да је Гусман, вођа моћног наркокартела Синалоа, поново побегао из затвора на периферији Мексико Ситија.

То је његово друго бекство за 14 година из затвора Алтиплано на 90 километара западно Мекиско ситија.

Наркобоса су сигурносне камере последњи пут снимиле синоћ у подручју које покривају око добро чуваног затвора пре него што је нестао, саопштила је мексичка Комисија за националну безбедност.

"Операција на његовом лоцирању покренута је у том подручју (пошто је упућен аларм) и на путним правцима ка суседним државама", навела је та комисија, додајући да су суспендовани летови са оближњег "Толука" аеродрома.

"Ел Чапо" је први пут побегао из затвора 2001, када је промакао властима, скривајући се у корпи за веш, а маринци су га вратили у затвор тек фебруару 2014, пошто је ухваћен у Мазатлану у пацифичком летовалишту у мексицкој држави Синалоа.

Извор: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар