El Čapo pravo iz ćelije u tunel od 1,5 km

Meksičke vlasti otkrile su tunel, dužine više od 1,5 kilometara, koji je kralj droge Hoakin "El Čapo" Gusman iskoristio da pobegne iz zatvora. Kako je saopštio komesar za nacionalnu bezbednost Meksika Monte Alehandro Rubido, tunel, čiji se početak nalazio u njegovoj ćeliji, vodio je do jedne zgrade izvan zidina zatvora.

Svijet 12.07.2015 | 19:51
El Čapo pravo iz ćelije u tunel od 1,5 km

Osamnaest ljudi je prebačeno u Meksiko siti radi ispitivanja u vezi Gusmanovog bekstva, dodao je Rubido, a preneo Rojters.

Ranije u toku dana vlasti su saopštile da je Gusman, vođa moćnog narkokartela Sinaloa, ponovo pobegao iz zatvora na periferiji Meksiko Sitija.

To je njegovo drugo bekstvo za 14 godina iz zatvora Altiplano na 90 kilometara zapadno Mekisko sitija.

Narkobosa su sigurnosne kamere poslednji put snimile sinoć u području koje pokrivaju oko dobro čuvanog zatvora pre nego što je nestao, saopštila je meksička Komisija za nacionalnu bezbednost.

"Operacija na njegovom lociranju pokrenuta je u tom području (pošto je upućen alarm) i na putnim pravcima ka susednim državama", navela je ta komisija, dodajući da su suspendovani letovi sa obližnjeg "Toluka" aerodroma.

"El Čapo" je prvi put pobegao iz zatvora 2001, kada je promakao vlastima, skrivajući se u korpi za veš, a marinci su ga vratili u zatvor tek februaru 2014, pošto je uhvaćen u Mazatlanu u pacifičkom letovalištu u meksickoj državi Sinaloa.

Izvor: Tanjug

Komentari / 0

Ostavite komentar