Шапоњић: Имамо напад за Лигу шампиона!

"Довели смо квалитетне и озбиљне играче и сад смо баш добра, јака екипа. Наравно, мени не смета што су дошли Абубакар и Божинов јер те конкуренција увек тера на бољи рад и више голова", поручио је омладински шампион света.

Фудбал 13.07.2015 | 22:00
Шапоњић: Имамо напад за Лигу шампиона!

Првак света и два странца, то би требало да буде рецепт Партизана за јуриш на Лигу шампиона. Додуше, можда не од прве утакмице против Диле Гори, с обзиром да се за њу већ зна стартних 11, али за наредне елиминационе рунде, по логици ствари, Иван Шапоњић требало би да буде најистуренији Партизанов шпиц, а са бокова у формацији 4-3-3 помагаће му Бугарин Валери Божинов и Камерунац Абубакар Оумару.

Наравно, све то под условом да шеф струке Зоран Милинковић остане доследан најавама са припремама у којима је рекао да ће користити нови систем.
“Свиђа ми се та најављена промена формације. Мислим да за мене има места у 4-3-3 систему. Надам се да ћу се брзо прилагодити њему. За ових пар дана колико тренирам са првим тимом упознао сам Божинова и могу да кажем да се одмах види колико је искусан, како стоји и како се понаша на терену. Абубакара још нисам упознао јер је минулих одсуствовао због неких приватних обавеза“, поручио је Иван Шапоњић неколико минута по завршетку промоције новог Партизановог дреса за који каже да му се много допада.

У новој опреми црно-бели ће дебитовати у уторак вече против Диле Гори и покушати да направе први корак ка трећем пласману у групну фазу елитног такмичења.
“Откако се завршило СП на Новом Зеланду до данас пратио сам све што се дешава у клубу. Довели смо квалитетне и озбиљне играче и сад смо баш добра, јака екипа. Наравно, мени не смета што су дошли Абубакар и Божинов јер те конкуренција увек тера на бољи рад и више голова. На мени је да се изборим за место у стартних 11“, додао је Шапоњић.

Са друге стране, управа клуба није пред играче поставила пласман у Лигу шампиона као императив, те отуда ни они не осећају велики притисак.
“По квалитету играчког кадра мислим да имамо екипу способну да се упусти у јуриш на Лигу шампиона. Међутим, ни групна фаза Лиге Европе не би била лоша јер је реч о великом такмичењу“, казао је он.

С обзиром да је пропустио припреме на Тари и Похорју, извесно је да Шапоњић неће играти у уторак вече, мада он тврди да би могао ако то од њега затражи тренер.
“Претходних 10 дана провео сам код породице у Новој Вароши. Од тога последњих четири, пет сам радио по програму кондиционог тренера Мише Филиповића и мислим да сам спреман, да могу да играм. Млад сам и нисам правио неку велику паузу, али наравно, о томе одлучује шеф. Што се тиче меча са Дилом Гори, не знам много о ривалу, међутим, податак да је експедиција из Грузије дошла седам дана пре прве утакмице у Београд, показује њихову озбиљност. Вероватно имају план да нас елиминишу, а наш задатак је да их у томе спречимо“, закључио је Шапоњић.

Његов колега светски шампион Андрија Живковић још једном је ставио до знања да ће и наредних шест месеци носити дрес Партизана.
“Остајем, наравно, јер је Партизан клуб који волим. Пратио сам и ја шта се дешавало у минулом периоду и могу да кажем да ми ова екипа делује баш супер. Не знам да ли ћу бити у комбинацији за састав у уторак, али знам да сам спреман, јер за Партизан сам увек спреман.“, навео је Живковић.

И он је поновио да му се свиђају новајлије у Партизану, посебно у офанзивном делу екипе.
“На нама који смо староседеоци, а који смо пропустили досадашњи део припремног периода, је задатак да се што брже прилагодимо новом систему игре и мислим да на том плану неће бити проблема“, закључио је Живковић.

Коментари / 0

Оставите коментар