Šaponjić: Imamo napad za Ligu šampiona!

"Doveli smo kvalitetne i ozbiljne igrače i sad smo baš dobra, jaka ekipa. Naravno, meni ne smeta što su došli Abubakar i Božinov jer te konkurencija uvek tera na bolji rad i više golova", poručio je omladinski šampion sveta.

Fudbal 13.07.2015 | 22:00
Šaponjić: Imamo napad za Ligu šampiona!

Prvak sveta i dva stranca, to bi trebalo da bude recept Partizana za juriš na Ligu šampiona. Doduše, možda ne od prve utakmice protiv Dile Gori, s obzirom da se za nju već zna startnih 11, ali za naredne eliminacione runde, po logici stvari, Ivan Šaponjić trebalo bi da bude najistureniji Partizanov špic, a sa bokova u formaciji 4-3-3 pomagaće mu Bugarin Valeri Božinov i Kamerunac Abubakar Oumaru.

Naravno, sve to pod uslovom da šef struke Zoran Milinković ostane dosledan najavama sa pripremama u kojima je rekao da će koristiti novi sistem.
“Sviđa mi se ta najavljena promena formacije. Mislim da za mene ima mesta u 4-3-3 sistemu. Nadam se da ću se brzo prilagoditi njemu. Za ovih par dana koliko treniram sa prvim timom upoznao sam Božinova i mogu da kažem da se odmah vidi koliko je iskusan, kako stoji i kako se ponaša na terenu. Abubakara još nisam upoznao jer je minulih odsustvovao zbog nekih privatnih obaveza“, poručio je Ivan Šaponjić nekoliko minuta po završetku promocije novog Partizanovog dresa za koji kaže da mu se mnogo dopada.

U novoj opremi crno-beli će debitovati u utorak veče protiv Dile Gori i pokušati da naprave prvi korak ka trećem plasmanu u grupnu fazu elitnog takmičenja.
“Otkako se završilo SP na Novom Zelandu do danas pratio sam sve što se dešava u klubu. Doveli smo kvalitetne i ozbiljne igrače i sad smo baš dobra, jaka ekipa. Naravno, meni ne smeta što su došli Abubakar i Božinov jer te konkurencija uvek tera na bolji rad i više golova. Na meni je da se izborim za mesto u startnih 11“, dodao je Šaponjić.

Sa druge strane, uprava kluba nije pred igrače postavila plasman u Ligu šampiona kao imperativ, te otuda ni oni ne osećaju veliki pritisak.
“Po kvalitetu igračkog kadra mislim da imamo ekipu sposobnu da se upusti u juriš na Ligu šampiona. Međutim, ni grupna faza Lige Evrope ne bi bila loša jer je reč o velikom takmičenju“, kazao je on.

S obzirom da je propustio pripreme na Tari i Pohorju, izvesno je da Šaponjić neće igrati u utorak veče, mada on tvrdi da bi mogao ako to od njega zatraži trener.
“Prethodnih 10 dana proveo sam kod porodice u Novoj Varoši. Od toga poslednjih četiri, pet sam radio po programu kondicionog trenera Miše Filipovića i mislim da sam spreman, da mogu da igram. Mlad sam i nisam pravio neku veliku pauzu, ali naravno, o tome odlučuje šef. Što se tiče meča sa Dilom Gori, ne znam mnogo o rivalu, međutim, podatak da je ekspedicija iz Gruzije došla sedam dana pre prve utakmice u Beograd, pokazuje njihovu ozbiljnost. Verovatno imaju plan da nas eliminišu, a naš zadatak je da ih u tome sprečimo“, zaključio je Šaponjić.

Njegov kolega svetski šampion Andrija Živković još jednom je stavio do znanja da će i narednih šest meseci nositi dres Partizana.
“Ostajem, naravno, jer je Partizan klub koji volim. Pratio sam i ja šta se dešavalo u minulom periodu i mogu da kažem da mi ova ekipa deluje baš super. Ne znam da li ću biti u kombinaciji za sastav u utorak, ali znam da sam spreman, jer za Partizan sam uvek spreman.“, naveo je Živković.

I on je ponovio da mu se sviđaju novajlije u Partizanu, posebno u ofanzivnom delu ekipe.
“Na nama koji smo starosedeoci, a koji smo propustili dosadašnji deo pripremnog perioda, je zadatak da se što brže prilagodimo novom sistemu igre i mislim da na tom planu neće biti problema“, zaključio je Živković.

Komentari / 0

Ostavite komentar