Србац: „Бициклијада“ окупила 150 учесника

У организацији Бициклистичког клуба Србац, данас је организована традиционална спортско-рекреативна и еколошка манифестација под називом „Сви на бицикле“ која је окупила око 150 љубитеља „двоточкаша“  из готово цијеле општине, а било је и неколико чланова Бициклистичког клуба из Лакташа.

Република Српска 12.07.2015 | 19:58
Србац: „Бициклијада“ окупила  150 учесника

Они су, уз полицијску пратњу и  медицинску екипу Дома здравља Србац, кренули организовано са Градског трга.

Након што су приредили дефиле улицама града, у коме су учествовали и млади узраста до 10 година, бициклисти су наставили пут према излетишту „Сувајац“ у Горњој Лепеници дуг 22 километра.

Према ријечима потпредсједника србачког Бициклистичког клуба Остоје Пејаковића, бициклијада нема такмичарски карактер, него  вишечасовно дружење и забавне активности  бициклиста у Излетишту „Сувајац“, које је смјештено у срцу планине Мотајице и представља прави природни бисер у општини Србац.

Ова манифестација, која се одржава под покровитељством начелника општине Србац Драге Ћирића, има за циљ подизање свијести о нераскидивој вези човјека и природе и афирмацији здравог живота, при чему коришћење бицикла, као превозног средства,  има велики значај.

Аутор: Саво Кесер

Коментари / 0

Оставите коментар