Srbac: „Biciklijada“ okupila 150 učesnika

U organizaciji Biciklističkog kluba Srbac, danas je organizovana tradicionalna sportsko-rekreativna i ekološka manifestacija pod nazivom „Svi na bicikle“ koja je okupila oko 150 ljubitelja „dvotočkaša“  iz gotovo cijele opštine, a bilo je i nekoliko članova Biciklističkog kluba iz Laktaša.

Republika Srpska 12.07.2015 | 19:58
Srbac: „Biciklijada“ okupila  150 učesnika

Oni su, uz policijsku pratnju i  medicinsku ekipu Doma zdravlja Srbac, krenuli organizovano sa Gradskog trga.

Nakon što su priredili defile ulicama grada, u kome su učestvovali i mladi uzrasta do 10 godina, biciklisti su nastavili put prema izletištu „Suvajac“ u Gornjoj Lepenici dug 22 kilometra.

Prema riječima potpredsjednika srbačkog Biciklističkog kluba Ostoje Pejakovića, biciklijada nema takmičarski karakter, nego  višečasovno druženje i zabavne aktivnosti  biciklista u Izletištu „Suvajac“, koje je smješteno u srcu planine Motajice i predstavlja pravi prirodni biser u opštini Srbac.

Ova manifestacija, koja se održava pod pokroviteljstvom načelnika opštine Srbac Drage Ćirića, ima za cilj podizanje svijesti o neraskidivoj vezi čovjeka i prirode i afirmaciji zdravog života, pri čemu korišćenje bicikla, kao prevoznog sredstva,  ima veliki značaj.

Autor: Savo Keser

Komentari / 0

Ostavite komentar