Дагделен: Злочини ОВК се толеришу, Европа се прави да не види

"Владу Косова чине припадници терористичке ОВК, због чијег су терора стотине хиљада Срба, Рома и других мањина биле принуђене да напусте Косово и која жели да терористичке акте прошири и на суседне земље", изјавила је посланица немачке левичарске партије Левица (Дие Линке) Севим Дагделен.

Србија 12.07.2015 | 15:01
Дагделен: Злочини ОВК се толеришу, Европа се прави да не види

"Злочини ОВК се толеришу и не кажњавају. Косово је, пропорционално броју становника, водеће у Европи по броју исламских терориста. То није успешна прича", рекла је Дагделен.

Дагделен, посланица турског порекла која признање независности Косова сматра кршењем међународног права, оценила је да на таквом темељу "расте великоалбански национализам, који је инструментализован од стране НАТО-а, како би се дисциплиновале Србија, Црна Гора, Македонија, али и Грчка".

Претили јој смрћу

Она је додала и да су јој, због недавне критике ОВК, великоалбански националисти претили смрћу.

"Због недавне критике ОВК примила сам не само сексистичка, расистичка и фашистичка писма од великоалбанских националиста, већ и претње смрћу. Из истог разлога била сам проглашена српским националистом. То је смешно, али је део културе застрашивања, коју се Европа прави да не види", рекла је Дагделен.

Оценивши да би деолигархизација била савршен противотров растућем расизму и национализму, Дагделен је рекла да се нада да ће српско друштво смоћи снаге да починиоце убистава хиљада босанских муслимана, без изузетака, изведе пред лице правде.

"Национализам и мизантропија нигде не смеју имати будућност", закључила је Даделен.

Дагделен је привукла пажњу српске јавности и медија недавним говором у немачком парламенту где је, током седнице на којој се одлучивало о захтеву да се немачком контингенту Кфора за следећу годину додели 45 милиона евра, изнела оштре критике на рачун немачког војног присуства на Косову.

Извор: Тањуг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милојко Бања Лука

12.07.2015 13:05

Да си жива и здрава! Хвала ти пуно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Златан

12.07.2015 14:36

Јест лијепа ова посланица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мехо Мујко

12.07.2015 16:15

Лепа бре.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зузу

12.07.2015 17:58

Тако сте поступили и ви кад је Босна горела па сад дигли хајку на Србе бас те земље који су били у мировним снагама у Босни и побили Сребренцане. Па окацили Србима јарам око врата да са себе сперу крв, ал правда це доц прије ил касније за све земље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

12.07.2015 19:13

Нити смијем нити могу да вјерујем да има неко храбрости да казе овако, а посебно из Њемацке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ранко

12.07.2015 20:13

Свака част, да си жива и здрава нека виде и Њемци да њихова влада подржава злочинце и терористе. Одувијек су им сметали Срби ни криви ни дужни али не дају пардона Рајховом империјализму.

ОДГОВОРИТЕ