Dagdelen: Zločini OVK se tolerišu, Evropa se pravi da ne vidi

"Vladu Kosova čine pripadnici terorističke OVK, zbog čijeg su terora stotine hiljada Srba, Roma i drugih manjina bile prinuđene da napuste Kosovo i koja želi da terorističke akte proširi i na susedne zemlje", izjavila je poslanica nemačke levičarske partije Levica (Die Linke) Sevim Dagdelen.

Srbija 12.07.2015 | 15:01
Dagdelen: Zločini OVK se tolerišu, Evropa se pravi da ne vidi

"Zločini OVK se tolerišu i ne kažnjavaju. Kosovo je, proporcionalno broju stanovnika, vodeće u Evropi po broju islamskih terorista. To nije uspešna priča", rekla je Dagdelen.

Dagdelen, poslanica turskog porekla koja priznanje nezavisnosti Kosova smatra kršenjem međunarodnog prava, ocenila je da na takvom temelju "raste velikoalbanski nacionalizam, koji je instrumentalizovan od strane NATO-a, kako bi se disciplinovale Srbija, Crna Gora, Makedonija, ali i Grčka".

Pretili joj smrću

Ona je dodala i da su joj, zbog nedavne kritike OVK, velikoalbanski nacionalisti pretili smrću.

"Zbog nedavne kritike OVK primila sam ne samo seksistička, rasistička i fašistička pisma od velikoalbanskih nacionalista, već i pretnje smrću. Iz istog razloga bila sam proglašena srpskim nacionalistom. To je smešno, ali je deo kulture zastrašivanja, koju se Evropa pravi da ne vidi", rekla je Dagdelen.

Ocenivši da bi deoligarhizacija bila savršen protivotrov rastućem rasizmu i nacionalizmu, Dagdelen je rekla da se nada da će srpsko društvo smoći snage da počinioce ubistava hiljada bosanskih muslimana, bez izuzetaka, izvede pred lice pravde.

"Nacionalizam i mizantropija nigde ne smeju imati budućnost", zaključila je Dadelen.

Dagdelen je privukla pažnju srpske javnosti i medija nedavnim govorom u nemačkom parlamentu gde je, tokom sednice na kojoj se odlučivalo o zahtevu da se nemačkom kontingentu Kfora za sledeću godinu dodeli 45 miliona evra, iznela oštre kritike na račun nemačkog vojnog prisustva na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Milojko Banja Luka

12.07.2015 13:05

Da si živa i zdrava! Hvala ti puno!

ODGOVORITE
Name

Zlatan

12.07.2015 14:36

Jest lijepa ova poslanica

ODGOVORITE
Name

Meho Mujko

12.07.2015 16:15

Lepa bre.

ODGOVORITE
Name

zuzu

12.07.2015 17:58

Tako ste postupili i vi kad je Bosna gorela pa sad digli hajku na Srbe bas te zemlje koji su bili u mirovnim snagama u Bosni i pobili Srebrencane. Pa okacili Srbima jaram oko vrata da sa sebe speru krv, al pravda ce doc prije il kasnije za sve zemlje.

ODGOVORITE
Name

Brle

12.07.2015 19:13

Niti smijem niti mogu da vjerujem da ima neko hrabrosti da kaze ovako, a posebno iz NJemacke.

ODGOVORITE
Name

Ранко

12.07.2015 20:13

Свака част, да си жива и здрава нека виде и Њемци да њихова влада подржава злочинце и терористе. Одувијек су им сметали Срби ни криви ни дужни али не дају пардона Рајховом империјализму.

ODGOVORITE