Форбс отписао Роџера уз три разлога зашто ће Новак славити у финалу!

"Форбс" је улогу фаворита у финалу Вимблдона у потпуности препустио Новаку Ђоковића против Роџера Федерера, уз навођење три разлога за веру у тријумф "броја 1".

Тенис 12.07.2015 | 14:40
Форбс отписао Роџера уз три разлога зашто ће Новак славити у финалу!

"Новак Ђоковић ће сигурно победити Роџера Федерера у вимблдонском финалу. После пораза на Ролан Гаросу од Стана Вавринке, што му је сломило срце, Ђоковић се вратио у форму која га је учинила најбољим на свету, и кроз оправдано лак жреб је пролазио играјући савршено", наводи "Форбс" и подсећа да се предвиђао опоравак од пораза на Ролан Гаросу.

"Да, Ђоковић можда неће бити љубимац публике, навијачи ће аплаудирати Федереру, човеку ког воле и који неће заувек бити ту. Ђоковић је већ освојио француску публику префињеним начином на који се држао после пораза од Вавринке, али у Лондону није могао да се суздржи, плануо је и, према наводима, оставио скупљачицу на ивици суза. Касније се извинио и рекао да није ништа било упућено њој", наводи се даље уз три разлога "зашто ће Новак остати шампион".

1. Ђоковић је играо изванредно током целе године. Да, јасно је да је био разочаран у Паризу, само му Ролан Гарос недостаје од гренд слем титула, али у сезони има учинак 47-3 после победе над Гаскеом у полуфиналу Вимблдона. Тога је Федерер свестан.

2. Новак уме да игра под притиском, четврти пут је у финалу Вимблдона у последњих пет година, шампион је 2011. и 2014. године. Уз мали пад Федерера и турбуленције Рафе Надала, остао је најконстантнији врхунски играч. У 17. је гренд слем финалу, изједначио је пети најбољи резултат свих времена, 25. пут узастопно је био бар у четвртфиналу гренд слема, на путу да се приближи Роџеровом рекорду (36). Последње партије подсећају баш на Роџерове кад је био у том зениту.

3. Федерер ће се сигурно сетити шта се догодило последњи пут кад се суочио са Новаком на Централном терену. Било је то 2014. у финалу Вимблдона, борили су се скоро четири сата и Новак је распршио Роџерове снове о осмој вимблдонској титули.

Коментари / 0

Оставите коментар