Forbs otpisao Rodžera uz tri razloga zašto će Novak slaviti u finalu!

"Forbs" je ulogu favorita u finalu Vimbldona u potpunosti prepustio Novaku Đokovića protiv Rodžera Federera, uz navođenje tri razloga za veru u trijumf "broja 1".

Tenis 12.07.2015 | 14:40
Forbs otpisao Rodžera uz tri razloga zašto će Novak slaviti u finalu!

"Novak Đoković će sigurno pobediti Rodžera Federera u vimbldonskom finalu. Posle poraza na Rolan Garosu od Stana Vavrinke, što mu je slomilo srce, Đoković se vratio u formu koja ga je učinila najboljim na svetu, i kroz opravdano lak žreb je prolazio igrajući savršeno", navodi "Forbs" i podseća da se predviđao oporavak od poraza na Rolan Garosu.

"Da, Đoković možda neće biti ljubimac publike, navijači će aplaudirati Federeru, čoveku kog vole i koji neće zauvek biti tu. Đoković je već osvojio francusku publiku prefinjenim načinom na koji se držao posle poraza od Vavrinke, ali u Londonu nije mogao da se suzdrži, planuo je i, prema navodima, ostavio skupljačicu na ivici suza. Kasnije se izvinio i rekao da nije ništa bilo upućeno njoj", navodi se dalje uz tri razloga "zašto će Novak ostati šampion".

1. Đoković je igrao izvanredno tokom cele godine. Da, jasno je da je bio razočaran u Parizu, samo mu Rolan Garos nedostaje od grend slem titula, ali u sezoni ima učinak 47-3 posle pobede nad Gaskeom u polufinalu Vimbldona. Toga je Federer svestan.

2. Novak ume da igra pod pritiskom, četvrti put je u finalu Vimbldona u poslednjih pet godina, šampion je 2011. i 2014. godine. Uz mali pad Federera i turbulencije Rafe Nadala, ostao je najkonstantniji vrhunski igrač. U 17. je grend slem finalu, izjednačio je peti najbolji rezultat svih vremena, 25. put uzastopno je bio bar u četvrtfinalu grend slema, na putu da se približi Rodžerovom rekordu (36). Poslednje partije podsećaju baš na Rodžerove kad je bio u tom zenitu.

3. Federer će se sigurno setiti šta se dogodilo poslednji put kad se suočio sa Novakom na Centralnom terenu. Bilo je to 2014. u finalu Vimbldona, borili su se skoro četiri sata i Novak je raspršio Rodžerove snove o osmoj vimbldonskoj tituli.

Komentari / 0

Ostavite komentar