Вимблдон: Титула у женском дублу са Хингис и Мирзу!

Швајцаркиња Мартина Хингис и Сања Мирза из Индије освојиле су трофеј у женском дублу на овогодишњем Вимблдону.

Тенис 12.07.2015 | 13:40
Вимблдон: Титула у женском дублу са Хингис и Мирзу!

Хингисова и Мирза су на трећем Грен слему сезоне биле постављене за прве носиоце и у финалу су победиле Рускиње Јекатерину Макарову и Јелену Веснину после преокрета, са 5:7, 7:6 (7:4), 7:5, после два сата и 25 минута игре.

Швајцарско-индијска комбинација није се предавала ни после изгубљеног првог сета, а после велике борбе успела је да стигне до изједначења и избори трећи сет. Одлучујући сет је у једном тренутку прекинут јер је почео да пада мрак, па је затворен кров на Централном терену, а када је било најважније Хингисова и Мирза су биле боље и заслужено су дошле до првог заједничког трофеја.

За Хингисову је то укупно 11. трофеј у женском дублу, први још од Аустралијан Опена 2002. године, када јој је партнерка била Рускиња Ана Курњикова. Швајцаркиња има пет Грен слем титула у синглу и две у миксу, а у недељу је у пару са Индијцем Леандером Пајесом чека дуел са Мађарицом Тимеом Бабош и Александром Пејом из Аустрије.

Мирзи је трофеј на Вимблдону први у женском дублу, пошто је претходно играла само једно финале, на Ролан Гаросу 2011. године. Индијка има још три Грен слем титуле и све их је освојила у миксу.

Коментари / 0

Оставите коментар