Vimbldon: Titula u ženskom dublu sa Hingis i Mirzu!

Švajcarkinja Martina Hingis i Sanja Mirza iz Indije osvojile su trofej u ženskom dublu na ovogodišnjem Vimbldonu.

Tenis 12.07.2015 | 13:40
Vimbldon: Titula u ženskom dublu sa Hingis i Mirzu!

Hingisova i Mirza su na trećem Gren slemu sezone bile postavljene za prve nosioce i u finalu su pobedile Ruskinje Jekaterinu Makarovu i Jelenu Vesninu posle preokreta, sa 5:7, 7:6 (7:4), 7:5, posle dva sata i 25 minuta igre.

Švajcarsko-indijska kombinacija nije se predavala ni posle izgubljenog prvog seta, a posle velike borbe uspela je da stigne do izjednačenja i izbori treći set. Odlučujući set je u jednom trenutku prekinut jer je počeo da pada mrak, pa je zatvoren krov na Centralnom terenu, a kada je bilo najvažnije Hingisova i Mirza su bile bolje i zasluženo su došle do prvog zajedničkog trofeja.

Za Hingisovu je to ukupno 11. trofej u ženskom dublu, prvi još od Australijan Opena 2002. godine, kada joj je partnerka bila Ruskinja Ana Kurnjikova. Švajcarkinja ima pet Gren slem titula u singlu i dve u miksu, a u nedelju je u paru sa Indijcem Leanderom Pajesom čeka duel sa Mađaricom Timeom Baboš i Aleksandrom Pejom iz Austrije.

Mirzi je trofej na Vimbldonu prvi u ženskom dublu, pošto je prethodno igrala samo jedno finale, na Rolan Garosu 2011. godine. Indijka ima još tri Gren slem titule i sve ih je osvojila u miksu.

Komentari / 0

Ostavite komentar