Тур де Франс: Виљермо изненадио у 8. етапи!

Бициклиста Аг2Р-Ла Мондијала Алекси Виљермо тријумфовао је на осмој етапи трке Тур д’Франс од Рена до Мур де Бретања у дужини од 181,5 километра.

Остали спортови 11.07.2015 | 19:20
Тур де Франс: Виљермо изненадио у 8. етапи!

Виљермо је домаћим навијачима донео први разлог за велико славље током овогодишњег издања најпрестижније трке на свету оставивши фаворите далеко иза себе и остваривши највећу победу каријере.

27-годишњи Француз је имао серију напада током последњег успона, пре него што је успео да се одвоји од главне групе у којој је био и водећи у генералном пласману Крис Фрум. Одлучујући напад Виљермо је извео на 600 метара пре циља, а Ден Мартин је једини кренуо у потеру за њим, међутим, бициклиста Канондејл-Гармина је то учинио прекасно.

Мартин је кроз циљ прошао пет секунди иза одушевљеног Виљермоа, док је трећи био Алехандро Валверде из Мовистара, који је био још пет секунди даље.

“Напао сам три пута и коначно сам успео. Знао сам да је неко иза мене, али сам остао хладне главе до финиша”, рекао је Виљермо.

Иза најбоље тројице следио је Петер Саган из Тинкоф-Сакса, који је преузео зелену мајицу од Андреа Грајпела, док је Фруму остала жута мајица. Предност возача тима Скај у генералном пласману сада износи 11 секунди у односу на Сагана. Бранилац титуле на Туру Винченцо Нибали изгубио је десет секунди у односу на главне ривале, пошто је заостао на последњем успону.

Тур се наставља у недељу тимским хронометром од Вана до Плимлека у дужини од 28 километара, а у недељу следи први слободан дан.

Коментари / 0

Оставите коментар