Tur de Frans: Viljermo iznenadio u 8. etapi!

Biciklista Ag2R-La Mondijala Aleksi Viljermo trijumfovao je na osmoj etapi trke Tur d’Frans od Rena do Mur de Bretanja u dužini od 181,5 kilometra.

Ostali sportovi 11.07.2015 | 19:20
Tur de Frans: Viljermo iznenadio u 8. etapi!

Viljermo je domaćim navijačima doneo prvi razlog za veliko slavlje tokom ovogodišnjeg izdanja najprestižnije trke na svetu ostavivši favorite daleko iza sebe i ostvarivši najveću pobedu karijere.

27-godišnji Francuz je imao seriju napada tokom poslednjeg uspona, pre nego što je uspeo da se odvoji od glavne grupe u kojoj je bio i vodeći u generalnom plasmanu Kris Frum. Odlučujući napad Viljermo je izveo na 600 metara pre cilja, a Den Martin je jedini krenuo u poteru za njim, međutim, biciklista Kanondejl-Garmina je to učinio prekasno.

Martin je kroz cilj prošao pet sekundi iza oduševljenog Viljermoa, dok je treći bio Alehandro Valverde iz Movistara, koji je bio još pet sekundi dalje.

“Napao sam tri puta i konačno sam uspeo. Znao sam da je neko iza mene, ali sam ostao hladne glave do finiša”, rekao je Viljermo.

Iza najbolje trojice sledio je Peter Sagan iz Tinkof-Saksa, koji je preuzeo zelenu majicu od Andrea Grajpela, dok je Frumu ostala žuta majica. Prednost vozača tima Skaj u generalnom plasmanu sada iznosi 11 sekundi u odnosu na Sagana. Branilac titule na Turu Vinčenco Nibali izgubio je deset sekundi u odnosu na glavne rivale, pošto je zaostao na poslednjem usponu.

Tur se nastavlja u nedelju timskim hronometrom od Vana do Plimleka u dužini od 28 kilometara, a u nedelju sledi prvi slobodan dan.

Komentari / 0

Ostavite komentar