Саша Илић пред ЛШ: Нисам срећан, имам горка искуства...

„Али, надам се победи већ у Београду“, поручује капитен Партизана пред двомеч са Дилом Гори.

Фудбал 12.07.2015 | 22:00
Саша Илић пред ЛШ: Нисам срећан, имам горка искуства...

Само да падне Дила Гори, после ће све бити лакше. Тако би у најкраћем могао да се опише амбијент у екипи Партизана на три дана уочи почетка нове сезоне. Уколико елиминишу представника Грузије црно-белима ће се отворити пут најмање до завршног кола квалификација за Лигу Европе, али би победа - по могућству што убедљивија у уторак вече - означила и објаву напада на Лигу шампиона.

Тако размишља и Саша Илић, уверен да Парни ваљак, упркос не тако малом летњем ремонту, има квалитет да се поново ушуња у групну фазу елитног купа, где је 2003. и 2010. играо управо предвођен легендарним капитеном.
„Нисам баш пресрећан што смо на жребу извукли Дила Гори, јер имам горка искуства из 1998. које се на крају, ипак, срећно завршило по нас. Били смо надмоћни у првој утакмици, могли и убедљивије да савладамо Динамо из Батумија (2:0), а онда смо отишли у Грузију сусрели се са великом влажношћу ваздуха, високом температуром и једва прошли даље, упркос поразу (0:1). Доста тога зависи од прве утакмице, данас стварно сви улажу у фудбал и играју га добро, али се надам да ћемо забележити победу већ у Београду“, рекао је Илић.

Подсетите се како је изгледао први меч Партизана и Динама, на коме је Илић постигао други гол...

За искусног везисту нема места у стартних 11 који ће се 14. јула од 20.45 представити Гробарима на почетку нове сезоне, али је он убеђен да ће његови саиграчи успети да направе довољну залиху пред реванш у бившој совјетској републици.
„То што је Дила већ неколико дана у Београду довољно о амбицијама те екипе. Максимално смо концентрисани, знамо да нам доста тога зависи од прве утакмице, јер бисмо у случају пролаза обезбедили још најмање четири сусрета и направили корак даље ка Лиги шампиона. Надам се да ће се и двојица штопера (Балажиц и Фабрисио, мада Бразилац није регистрован за прво коло) што пре вратити у екипу. Једино ми смета што смо комплетне припреме одрадили по необично топлом времену, али то може да нам буде и од користи, јер знамо какве нас временске околности очекују у Грузији.“

Партизан је током лета ангажовао петорицу нових фудбалера, а најзвучније име међу њима - Валери Божинов - потпуно се прилагодио амбијенту међу црно-белима.
„С обзиром да је Бугарин, језик му је сличан нашем, провео је 15 година у иностранству, добро смо га прихватили и сад је на њему да нам то врати. Верујем да на том плану неће бити проблема“.

У интермецу два окршајаса Грузинима почиње и нова сезоне у Суперлиги Србије у којој Партизан брани титулу, а Саша Илић напада 11. трофеј државног првака.
„То је обавеза сваког играча Партизан, па и моја. Све осим првог места је за нас неуспех. Зато желимо опет да будемо први. Сигурно смо ослабљени одласцима Дринчића, Илића, Марковића и Волкова, имамо условно речено нову екипу и подршка нам је потребна. Зато се надам да ће Гробари, са којима сам увек имао одличан однос, доћи у што већем броју већ у уторак вече“, поручио је Илић.

Коментари / 0

Оставите коментар