Saša Ilić pred LŠ: Nisam srećan, imam gorka iskustva...

„Ali, nadam se pobedi već u Beogradu“, poručuje kapiten Partizana pred dvomeč sa Dilom Gori.

Fudbal 12.07.2015 | 22:00
Saša Ilić pred LŠ: Nisam srećan, imam gorka iskustva...

Samo da padne Dila Gori, posle će sve biti lakše. Tako bi u najkraćem mogao da se opiše ambijent u ekipi Partizana na tri dana uoči početka nove sezone. Ukoliko eliminišu predstavnika Gruzije crno-belima će se otvoriti put najmanje do završnog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali bi pobeda - po mogućstvu što ubedljivija u utorak veče - označila i objavu napada na Ligu šampiona.

Tako razmišlja i Saša Ilić, uveren da Parni valjak, uprkos ne tako malom letnjem remontu, ima kvalitet da se ponovo ušunja u grupnu fazu elitnog kupa, gde je 2003. i 2010. igrao upravo predvođen legendarnim kapitenom.
„Nisam baš presrećan što smo na žrebu izvukli Dila Gori, jer imam gorka iskustva iz 1998. koje se na kraju, ipak, srećno završilo po nas. Bili smo nadmoćni u prvoj utakmici, mogli i ubedljivije da savladamo Dinamo iz Batumija (2:0), a onda smo otišli u Gruziju susreli se sa velikom vlažnošću vazduha, visokom temperaturom i jedva prošli dalje, uprkos porazu (0:1). Dosta toga zavisi od prve utakmice, danas stvarno svi ulažu u fudbal i igraju ga dobro, ali se nadam da ćemo zabeležiti pobedu već u Beogradu“, rekao je Ilić.

Podsetite se kako je izgledao prvi meč Partizana i Dinama, na kome je Ilić postigao drugi gol...

Za iskusnog vezistu nema mesta u startnih 11 koji će se 14. jula od 20.45 predstaviti Grobarima na početku nove sezone, ali je on ubeđen da će njegovi saigrači uspeti da naprave dovoljnu zalihu pred revanš u bivšoj sovjetskoj republici.
„To što je Dila već nekoliko dana u Beogradu dovoljno o ambicijama te ekipe. Maksimalno smo koncentrisani, znamo da nam dosta toga zavisi od prve utakmice, jer bismo u slučaju prolaza obezbedili još najmanje četiri susreta i napravili korak dalje ka Ligi šampiona. Nadam se da će se i dvojica štopera (Balažic i Fabrisio, mada Brazilac nije registrovan za prvo kolo) što pre vratiti u ekipu. Jedino mi smeta što smo kompletne pripreme odradili po neobično toplom vremenu, ali to može da nam bude i od koristi, jer znamo kakve nas vremenske okolnosti očekuju u Gruziji.“

Partizan je tokom leta angažovao petoricu novih fudbalera, a najzvučnije ime među njima - Valeri Božinov - potpuno se prilagodio ambijentu među crno-belima.
„S obzirom da je Bugarin, jezik mu je sličan našem, proveo je 15 godina u inostranstvu, dobro smo ga prihvatili i sad je na njemu da nam to vrati. Verujem da na tom planu neće biti problema“.

U intermecu dva okršajasa Gruzinima počinje i nova sezone u Superligi Srbije u kojoj Partizan brani titulu, a Saša Ilić napada 11. trofej državnog prvaka.
„To je obaveza svakog igrača Partizan, pa i moja. Sve osim prvog mesta je za nas neuspeh. Zato želimo opet da budemo prvi. Sigurno smo oslabljeni odlascima Drinčića, Ilića, Markovića i Volkova, imamo uslovno rečeno novu ekipu i podrška nam je potrebna. Zato se nadam da će Grobari, sa kojima sam uvek imao odličan odnos, doći u što većem broju već u utorak veče“, poručio je Ilić.

Komentari / 0

Ostavite komentar