Швајнштајгер ће коштати Јунајтед 48 милиона!

Није обештећење Бајерну разлог због ког се толико спекулише о "Швајнијевом" трансферу, већ његова годишња зарада.

Фудбал 13.07.2015 | 17:20
Швајнштајгер ће коштати Јунајтед 48 милиона!

Нападач Мемфис Депај за 27,5, па везиста Бастијан Швајнштајгер за 18 милиона евра.

На путу за Манчестер налази се још десни бек Матео Дармијан, за којег менаџер Јунајтеда Луј ван Гал планира да потроши око 15 милиона евра.

Тек тада, "ђаволи" ће кренути у коначан напад на Серхија Рамоса, што би требало да буде круна овог веома скупог, али и веома конкретно прелазног рока који обавља гигант са "Олд Трафорда".

У дану када је потврђено да ће 30-годишњи освајач осам титула првака Немачке и једне титуле првака света постати први Немац који ће носити Јунајтедов дрес, више реакција изазвала је његова годишња плата у новом клубу од сасвим коректне висине обештећења, с обзиром на квалитет који "Швајни" доноси и близине истека његовог уговора са Бајерном.

Дакле, у наредне три сезоне, Швајнштајгер ће зарадити 30 милиона евра играјући за енглески клуб, што уз 18 милиона на рачуну Бајерна, заокружује трошак од 48 милиона евра за фудбалера који је зашао у четврту деценију живота.

Много? Таман? Мало?

"Покушали смо да га убедимо да остане у Бајерну, али на крају смо имали разумевања за играча који је 17 година провео у овом клубу и схватили смо да жели неку промену", рекао је Румениге.

Швајнштајгер је од своје 14. године био у минхенском клубу, а за сениорски тим је дебитовао 2002. године и за Бајерн је у свим такмичењима одиграо 500 утакмица и постигао 67 голова. Он је са Баварцима освојио осам титула у Бундеслиги, једну у Лиги шампиона и седам трофеја у Купу Немачке, а са репрезентацијом је прошле године освојио Светско првенство у Бразилу.

Швајнштајгер је по пензионсању Филипа Лама из репрезентације Немачке постављен за капитена националног тима.

Коментари / 0

Оставите коментар