Švajnštajger će koštati Junajted 48 miliona!

Nije obeštećenje Bajernu razlog zbog kog se toliko spekuliše o "Švajnijevom" transferu, već njegova godišnja zarada.

Fudbal 13.07.2015 | 17:20
Švajnštajger će koštati Junajted 48 miliona!

Napadač Memfis Depaj za 27,5, pa vezista Bastijan Švajnštajger za 18 miliona evra.

Na putu za Mančester nalazi se još desni bek Mateo Darmijan, za kojeg menadžer Junajteda Luj van Gal planira da potroši oko 15 miliona evra.

Tek tada, "đavoli" će krenuti u konačan napad na Serhija Ramosa, što bi trebalo da bude kruna ovog veoma skupog, ali i veoma konkretno prelaznog roka koji obavlja gigant sa "Old Traforda".

U danu kada je potvrđeno da će 30-godišnji osvajač osam titula prvaka Nemačke i jedne titule prvaka sveta postati prvi Nemac koji će nositi Junajtedov dres, više reakcija izazvala je njegova godišnja plata u novom klubu od sasvim korektne visine obeštećenja, s obzirom na kvalitet koji "Švajni" donosi i blizine isteka njegovog ugovora sa Bajernom.

Dakle, u naredne tri sezone, Švajnštajger će zaraditi 30 miliona evra igrajući za engleski klub, što uz 18 miliona na računu Bajerna, zaokružuje trošak od 48 miliona evra za fudbalera koji je zašao u četvrtu deceniju života.

Mnogo? Taman? Malo?

"Pokušali smo da ga ubedimo da ostane u Bajernu, ali na kraju smo imali razumevanja za igrača koji je 17 godina proveo u ovom klubu i shvatili smo da želi neku promenu", rekao je Rumenige.

Švajnštajger je od svoje 14. godine bio u minhenskom klubu, a za seniorski tim je debitovao 2002. godine i za Bajern je u svim takmičenjima odigrao 500 utakmica i postigao 67 golova. On je sa Bavarcima osvojio osam titula u Bundesligi, jednu u Ligi šampiona i sedam trofeja u Kupu Nemačke, a sa reprezentacijom je prošle godine osvojio Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Švajnštajger je po penzionsanju Filipa Lama iz reprezentacije Nemačke postavljen za kapitena nacionalnog tima.

Komentari / 0

Ostavite komentar