Толе упро прстом у “инспиратора хулиганских група“ - Горана Весића!

Пресуду суда у Лозани први човек ФСС назива неправдом, али истиче да и Србија сноси део одговорности јер није решила проблем са милитантним навијачима и њиховим “бедним налогодавцима“.

Фудбал 12.07.2015 | 18:00
Толе упро прстом у “инспиратора хулиганских група“ - Горана Весића!

Неправда! Али неправда коју је Србија могла да спречи да је на време реаговала на проблем са хулиганима. Такав је став изнео председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић коментаришући пресуду Суда за абитражу у спорту у Лозани да прекинути дуел Србије и Албаније у Београду региструје службеним резултатом 0:3 упркос сасвим супротној одлуци Уефе.

Караџић је такође у саопштењу објављеном на сајту ФСС прст кривице упро у некадашњег челника Црвене звезде Горана Весића, кога додуше директно није именовао, али јесте одговорност свалио на по његовим речима самопрокламоване "стручњаке за манипулацију масама" што је термин којим често назива баш – Горана Весића.

"Са озбиљним немиром морам да констатујем да правда није задовољена и да је, сматрам, неоправдано једна страна осуђена, а друга помилована. Да ли је порука која је послата овом одлуком за пуштање дрона изнад терена за време утакмице добра? Није! И никада нећу прихватити одлуку којом се такво понашање третира као ’патриотско’?! Али, понајмање нам је потребно да се бавимо провокацијама оних који прекидају утакмицу дроном, јер то је губљење енергије на глупе ствари", почео је Караџић пре но што је скренуо тему у другом правцу и по његовом мишљењу основни узрок проблема са којима се српски фудбал сусреће последњих година.

"Наша је обавеза и једина исправна мисија да створимо амбијент у којем се бодовима на терену неће судити ван терена. Услови за то познати су и ФСС и држави Србији, а основни и иницијални је да се неколицина хулигана и њиихових налогаваца, који не воле фудбал, склоне са терена и око спортских терена. Све док се буду толерисала дивљања налик на она у Ђенови, а онда и истрчавање на терен у Београду и слични, цео фудбал ће и даље бити талац обичних извршилаца бедних налогодаваца. Организатори и инспиратори хулиганских група нанели су огромну штету српском спорту и држави Србији позивајући се на то, да су они ’стручњаци за манипулацију масама’ и да то њима припада. Очитио да Европа не признаје хулиганство и дивљање и уколико хитно не решимо узроке немилих доађаја, како на домаћој, тако и на међународној сцени, и клупски и репрезентативни фудбал биће изопштени из свих европских такмичења".

Коментари / 0

Оставите коментар